Tuhle italsko-korejskou fůzi chci vyzkoušet už strašně dlouho! A konečně se naskytla příležitost. Kombinace nakládaného pikantního zelí kimčchi, který M-I-L-U-J-U! Špaget „al dente“ a slaniny s parmezánem, to nemůže dopadnout blbě. Už zas se mi sbíhají sliny! A vám budou taky.
Originální pastu alla carbonara asi nemá smysl představovat. Špagety z tvrdozrnné pšenice (semoliny), na kterých ulpívá krémová omáčka ze žloutků a parmezánu, orestovaná slanina (např. pancetta) a čerstvě mletý pepř. Milujeme je všichni. A kdo ne, kecá!
S kimčchi to tak snadné není. Někteří ho zbožňují (jako já) a jiným nesmí přes práh. Kdybyste náhodou patřili do tábora číslo jedna a to svoje jste si chtěli třeba i poprvé zkusit naložit, mohl by se vám hodit záznam z mého kurzu vaření #5 Kimčchi – korejská fermentovaná zelenina. Anebo alespoň recept.
Tahle verze je takovou kombinací naprosto netradičního a vydatného oběda z celých vajec, aby dostatečně zasytil. Myslím, že v situaci, kdy do toho už tak krájím pikantní zelí, si můžu dovolit ledasco…
Je to výborný! Nepikantní varianta vyzkoušena dětmi, do kterých to – světe div se – taky zahučelo!
PS: Recept vznikl v rámci výzvy Foodblogu roku a Mazagrande 2023 a je součástí tříchodového menu.
Doplňky stravy, kvalitní produkty pro zdraví i do kuchyně. To chceš!
Pro inspiraci semMám pro vás slevu 5% při objednání na fabini.cz!
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA5
1. V dostatečně velkém hrnci uvařte ve větším množství osolené vody špagety. Jakmile bude voda vřit, vhoďte je do ní a vařte je tak dlouho, dokud nebudou „al dente“, neboli na skus.
2. Opečte slaninu na kostičky, celá vejce vyšlehejte a přisypte k nim nastrouhaný parmezán a nakrájejte kimčchi nahrubo.
3. Jakmile budou těstoviny hotové, sceďte je, a pak už je to ráz na ráz a chce to trošku švihu!
4. Naběračku horké vody od špaget přilijte ke slanině a zastavte tím její restování. Pánev dejte z plotýnky stranou a přidejte horké špagety. Přilijte směs vajec a míchejte, vraťte na plotnu s nižším plamenem, ideální je pinzeta nebo cokoliv, čím můžete špagety na pánvi svižně míchat tak, aby se udělala omáčka a nesrazila se vám v míchaná vajíčka. I proto je potřeba snížit intenzitu varné plochy.
5. Jakmile je omáčka krémové konzistence, přidejte kimčchi, promíchejte, zasypte čerstvě nastrouhaným parmezánem, špetkou pokrájené pažitky, čerstvým pepřem a nechte si chutnat!
Podávat můžete s vychlazeným drinkem Mazagrande FORTE.
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...