Kimčchi-nara aneb kimčchi pasta carbonara
Kimčchi-nara aneb kimčchi pasta carbonara
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Hlavní jídla  

Kimčchi-nara aneb kimčchi pasta carbonara

číst dál

Neobsahuje

2 porce
15 minut příprava + 15 minut postup
Jednoduchý Jednoduchý

Tuhle italsko-korejskou fůzi chci vyzkoušet už strašně dlouho! A konečně se naskytla příležitost. Kombinace nakládaného pikantního zelí kimčchi, který M-I-L-U-J-U! Špaget „al dente“ a slaniny s parmezánem, to nemůže dopadnout blbě. Už zas se mi sbíhají sliny! A vám budou taky.

Originální pastu alla carbonara asi nemá smysl představovat. Špagety z tvrdozrnné pšenice (semoliny), na kterých ulpívá krémová omáčka ze žloutků a parmezánu, orestovaná slanina (např. pancetta) a čerstvě mletý pepř. Milujeme je všichni. A kdo ne, kecá!

S kimčchi to tak snadné není. Někteří ho zbožňují (jako já) a jiným nesmí přes práh. Kdybyste náhodou patřili do tábora číslo jedna a to svoje jste si chtěli třeba i poprvé zkusit naložit, mohl by se vám hodit záznam z mého kurzu vaření #5 Kimčchi – korejská fermentovaná zelenina. Anebo alespoň recept.

Tahle verze je takovou kombinací naprosto netradičního a vydatného oběda z celých vajec, aby dostatečně zasytil. Myslím, že v situaci, kdy do toho už tak krájím pikantní zelí, si můžu dovolit ledasco…

Je to výborný! Nepikantní varianta vyzkoušena dětmi, do kterých to – světe div se – taky zahučelo!

PS: Recept vznikl v rámci výzvy Foodblogu roku a Mazagrande 2023 a je součástí tříchodového menu.

Suroviny:

  • 150 g špaget
  • 50 g pancetty nebo jiné slaniny
  • 2 vejce
  • 30 g parmezánu
  • 100 g kimčchi
  • sůl
  • černý pepř
  • pažitka

Postup:

1. V dostatečně velkém hrnci uvařte ve větším množství osolené vody špagety. Jakmile bude voda vřit, vhoďte je do ní a vařte je tak dlouho, dokud nebudou „al dente“, neboli na skus.

2. Opečte slaninu na kostičky, celá vejce vyšlehejte a přisypte k nim nastrouhaný parmezán a nakrájejte kimčchi nahrubo.

3. Jakmile budou těstoviny hotové, sceďte je, a pak už je to ráz na ráz a chce to trošku švihu!

4. Naběračku horké vody od špaget přilijte ke slanině a zastavte tím její restování. Pánev dejte z plotýnky stranou a přidejte horké špagety. Přilijte směs vajec a míchejte, vraťte na plotnu s nižším plamenem, ideální je pinzeta nebo cokoliv, čím můžete špagety na pánvi svižně míchat tak, aby se udělala omáčka a nesrazila se vám v míchaná vajíčka. I proto je potřeba snížit intenzitu varné plochy.

5. Jakmile je omáčka krémové konzistence, přidejte kimčchi, promíchejte, zasypte čerstvě nastrouhaným parmezánem, špetkou pokrájené pažitky, čerstvým pepřem a nechte si chutnat!

Podávat můžete s vychlazeným drinkem Mazagrande FORTE.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kurzy vaření Přidejte se!

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Vietnam s Jájou - od 6. do 16. března 2019 Do Vietnamu!
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!