Základní a nejjednodušší recept na mousse au chocolat je kombinací čokolády a vajec. Rozpuštěná čokoláda smíchaná se žloutky, vyšlehaný bílek, cukr, vanilka a trocha soli. To je vše. Výsledek? Fantastique! A teď si představte, že místo bílku použijete nálev z cizrny…
Proč? Protože to je úplně geniální!
Kromě toho miluju vietnamský dezert Chè, který se skládá z různých druhů ovoce, želé a fazolí! Ano. Čtete dobře. A je to ukrutně dobrý.
Dlouho jsem chtěla aquafabu vyzkoušet. I proto, že majonéza z cizrnového nálevu ze Sedmi způsobů jak se radovat z jídla podle Hugo Hromase je legendární!
A tak jsem si nechala zbylou ochucenou cizrnovou vodu z přípravy salátu, přidala trochu soli, vyšlehala ji s cukrem do pěny namísto vaječných bílků a smíchala s rozpuštěnou čokoládou.
Důležité při přípravě jsou tři věci:
PS: Recept vznikl v rámci výzvy Foodblogu roku a Mazagrande 2023 a je součástí tříchodového menu.
Kuchyňské vychytávky a pomocníci, co se vám můžou určitě hodit. Stejně jako mně.
Další přístrojeChcete slevu 10%? Tak jo. Při objednání na traminal.cz
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA10
1. Nálev z cizrny vyšlehejte se solí do pěny. Potrvá to 5 minut.
2. Přidejte cukr a vyšlehejte do pevnějšího sněhu. To potrvá dalších 5 minut.
3. Mezi tím rozehřejte čokoládu ve vodní lázni a nechte vychladnout na lehce vyšší pokojovou teplotu viz úvod a tři dobré rady, které vás dovedou k perfektnímu výsledku.
4. Do zchládlé čokolády postupně zapracovávejte vyšlehaný sníh z cizrny. Postupujte pomalu, abyste nevyhnaly příliš bublinek a výsledná pěna zůstala maximálně nadýchaná.
5. Čoko-pěnu rozdělte do mističek nebo hrnečků, zasypte holandským kakaem a vrňte blahem!
Podávat můžete s vychlazeným drinkem Mazagrande Yuzu Tonic.
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...