Těstoviny s růžičkovou kapustou a ořechy
Těstoviny s růžičkovou kapustou a ořechy
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Do 15 minut   Hlavní jídla  

Těstoviny s růžičkovou kapustou a ořechy

číst dál

Hodí se pro

Neobsahuje

2 porce
5 minut příprava + 10 minut postup
Jednoduchý Jednoduchý

Určitě máte svoje oblíbený jídla z dětství, hm? Tak tohle je jedno z těch mých. Jenom je oproti původní verzi o malinko rychlejší, a taky trošku upravený podle našich momentálních chutí i nároků. Můžete si s receptem libovolně hrát, tohle je jenom můj dnešní výmysl a tip, kterej by se vám mohl hodit třeba k zítřejšímu odlehčenýmu obědu.

Místo klasických špaget používám třeba špaldovo-pohankový vřetena. Svoji oříškovou chutí se totiž skvěle doplňujou s vlašskýma ořechama, který k nim opékám namísto strouhanky, což dělává moje maminka s babičkou Evičkou. U nás se takhle jí třeba i na páře dušený květák. Když nemám čerstvou kapustičku, ani čas ji čistit, tak mám vždycky v mrazáku balíček z Icelandu.

Kromě másla používám na dochucení taky lanýžový olej. Miluju lanýže a jejich aroma, a sem pasujou úplně báječně! Pokud se chcete vyhnout mléčným/živočišným produktům, zapomeňte na máslo a použijte klidně jen extra virgine olivový olej.

Recept easy-peasy! Hm?

Suroviny:

  • 2 litry vody
  • 1 lžička himalájské soli
  • 220 g suchých špaldovo-pohankových vřeten
  • 300 g očištěné ružičkové kapusty
  • 2 lžíce másla (můžete vyměnit za extra virgine oliv. olej)
  • 2 špetky solného květu
  • 60 g vlašských ořechů
  • lanýžový olej na dochucení

Příprava:

1. Pro rychlejší přípravu si uvařte horkou vodu v rychlovarné konvici.

2. Očištěnou růžičkovou kapustu opláchněte pod vlažnou vodou.

3. Nalámejte si ořechy na menší kousky a opečte do zlatova (cca 4 minuty). Jakmile se ořechy rozvoní, přidejte k ním tenoučký kousek plátku másla (trošinku olivového oleje), jen ať se v tuku ořechy obalí, a osolte je solným květem.

Postup:

1. Do hrnce na těstoviny nalijte uvařenou vodu a přiveďte znovu k varu, osolte himalájskou solí a dejte vařit vřetena (podle návodu) na cca 8 minut.

2. Do rendlíku s pařáčkem vložte kapustičky, přilijte horkou vodu, přiveďte opět znovu k varu a napařujte zeleninu pod pokličkou. Zabere vám to 5-10 minut, podle velikosti růžiček.

3. Uvařené těstoviny „na skus“ slijte, přidejte k nim lžíci másla (nebo olivového oleje), dosolte a krouživými pohyby v hrnci těstoviny tukem obalte. Stejně postupujte u růžičkové kapusty.

4. Kapustičky vyndejte z pařáčku, dejte do misky spolu s máslem (olejem) a obalte je tukem (krouživými pohyby) a pak dosolte.

5. Do talíře dejte těstoviny, na ně rozložte kapustičky, zasypte ořechy a zakápněte lanýžovým olejem.

Dobrou chuť!

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejbližší akce Kde se můžeme potkat a poklábosit

Můj kalendář

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Nevěříte? Instakuk!

NEJ recepty Co mě nejvíc ba

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

NEJ z bloguCo mě nejvíc... taky ba

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Vietnam s Jájou - od 6. do 16. března 2019 Do Vietnamu!
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!
Gyro output