To je zase kravina, co? :D No, ale uznejte, že punč s asijským twistem si o takovej název prostě říká! Přijeli jsme na chalupu, zima jako v morně, tak jsme zatopili v krbu a já se potřebovala zahřát. I zevnitř. No, a tak vzniknul Pun-č!
Chce to jenom horkou vodu, ideálně domácí griotku – já nakládám kolik višní, tolik třešní, ba ne, kecám… :) Ale jenom trošku, hele:
Višně promíchejte s cukrem. Dejte do velké sklenice, přidejte koření a čerstvou pomerančovou kůru a zalijte rumem. Nechte louhovat aspoň týden, ideálně měsíc a půl v suchu, chladu a temnu.
A pak budete potřebovat kvalitní čaj (třeba s tímhle mým oblíbeným žlutým ananasovým Kusmi BB Detox), zralou marakuju, smotek skořice pravý do každý skleničky a limetky. A když narazíte na ty maličký vietnamský (kalamansí), tak si ho ozdobte. To kdyby vás zajímalo, co mi v něm kromě marakuji plave. :) Voněj po mandarinkách, a tak jim ve Vietnamu říkají kumkvaty, byť to opravdový kumkvaty (nagami) – jak je známe my třeba z Izraele – nejsou. Pokud je neseženete, použijte klasickou limetu nebo kousek pomeranče. Prostě ať vám to chutná a baví vás to.
Kdo ji neochutná, nepochopí. Kdo ji doma má, už nechce jinou.
Jako fakt.
Mám pro vás slevu 10% na moji milovanou sůl!
Na stránkách naturalmallorca.cz zadejte
v objednávce do políčka „slevový kupón“
JAJA10
1. Uvařte si horkou vodu a zalijte čaj. Nechte ho louhovat asi 3 minuty přiklopený poklicí, aby zbytečně nevychladl.
2. Višňový likér rozdělte a rozlijte do sklenic, rozřízněte marakuju a do každé sklenice vydlabejte půlku. Dobře promíchejte spolu s limetovou šťávou.
TIP: Když seženu asijský limetky kalamansí, tak je přidávám do drinku na kolečka. To jen, kdyby vás zajímalo, co to v něm kromě marakuji vlastně plave.
1. Do směsi s likérem nalijte horký čaj (přes sítko), přidejte skořici a promíchejte, ať se krásně rozvoní.
Ta dá – pun-č – cink!
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...