Nudle s masovými kuličkami v rajčatové omáčce
Nudle s masovými kuličkami v rajčatové omáčce
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Hlavní jídla  

Nudle s masovými kuličkami v rajčatové omáčce

číst dál

Neobsahuje

6 porcí
20 minut příprava + 45 minut postup
Jednoduchý Jednoduchý

Nejjednodušší, voňavé a plnohodnotné nudle s masovými kuličkami z jednoho pekáče jsou naše oblíbené letní a dovolenkové jídlo.

Tohle je totiž ideální jídlo, kdy nechcete jeho přípravou strávit hodinu u plotny (sám se potom jen peče v troubě), a potřebujete, aby se najedla celá rodina plnohodnotně, zdravě i vydatně.

Ať už použijete mleté maso vepřové, mix anebo krůtí, vždycky budou skvělé!

Recept vznikl ve spolupráci s českou značkou nádobí Fabini.

Můj oblíbený pepř a spol. Kampot.cz

Nejlepší pepř na světě! Farmářské a divoké fair trade koření z Kambodži. Plus čokoláda, čaj, rum... Bum! <3

Mňám. Kuk!

Mám pro vás slevu 10% nejen na dokonalý pepř a koření!
Na stránkách kampot.cz zadejte
v objednávce do políčka „slevový kupón“
JAJA10

Koupit na Kampot.cz
s 10% slevou

Na masové kuličky:

  • 1 cibule
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g mletého masa (mix vepřového+hovězího nebo podle nálady a stavu vaší lednice)
  • 1 vejce
  • 30 g parmezánu
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Na nudle v rajčatové omáčce:

  • 300 g špaget
  • 350 g pasaty ve skle (1/2 sklenice)
  • 400 g krájených rajčat (1 plechovka)
  • 1 plechovka od rajčat plná vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • (černé) olivy podle chuti
  • čerstvá bazalka
  • parmezán
  • sůl, pepř

Postup:

1. Cibulku orestujte na olivovém oleji. Na stejné pánvi (bez tuku) orestujte i slunečnicová semínka.

2. V míse smíchejte maso s vychladlou cibulkou a semínky, nasekaným česnekem, celým rozbitým vejcem, nastrouhaným parmezánem, nasekanou bazalkou, osolte a opepřete. Vytvořte kuličky.

3. Předehřejte troubu na 200°C na spodní a horní ohřev.

4. V pekáči smíchejte špagety, pasatu, krájená rajčata a vodu, zakápněte olejem a promíchejte. Osolte a lehce opepřete, pokud to máte rádi.

5. Pak na špagety vyskládejte masové koule, přidejte olivy i trochu másla, kvůli chuti i krémovější konzistenci omáčky.

6. Pečte asi 45 minut, do měkka. Za takovou dobu nečekejte “spaghetti al dente”, ale opravdu spíše “nudle”, jak píšu v úvodu. Za tu rychlost a nenáročnost to ale opravdu stojí. A nebojte, fakt se vám kvalitní semolinové špagety (tím spíš, když je v omáčce s olejem pěkně promícháte) neslepí, jak můžete vidět na konci videa.

7. Jakmile vyndáte pekáč z trouby, přistrouhněte na špagety ještě trošku sýra, vše zasypte čerstvou bazalkou anebo klidně salátem, jak to často na dovolených dělám já.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kurzy vaření Přidejte se!

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Vietnam s Jájou - od 6. do 16. března 2019 Do Vietnamu!
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!