Někomu tyhle kousky v „kor(o)n(a)flejkách“ připomínají kuře z KFC, takže to můžete brát i jako zdravější variantu u nás dost oblíbenýho fastfoodu. Pro mě je to závan dětství, a momentálně i tip, jak příjemně zužitkovat kuřecí maso z mrazáku. S lehkým bramborovým salátkem nakyselo s vůní bylinek je to supr nápad i na parádní nedělní oběd!
Kuřecí maso nakládám do hořčice před tím, než ho obalím. Tak někdy zkuste třeba i použít tuhle moji oblíbenou mangovou hořčici a smíchejte hrubozrnnou hořčici s medem, nadrobno nakrájeným mangem, chilli, stonkama koriandru a limetovou šťávu, osolte, opepřete a nechte chvíli odležet. Může se vám hodit klidně k letnímu grilování!
Máte doma sklep?
A mohla bych ho vidět?
Mám pro vás slevu 10% při objednání na zembag.cz!
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA10
1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě (já přidávám 1/4 lžičky kmínu). Zabere to asi 25 minut, a zatepla je oloupejte.
2. Brambory nakrájejte na kousky dle libosti (mám radši větší, než klasický kostičky na brsalát), přidejte nasekanou cibuli, cibulku, i okurky, osolte, opepřete a přilijte lák podle potřeby a dochuťte jablečným octem. Nechte alespoň půlhodiny odležet na lince.
3. Rozkvedlejte vejce s hořčicí, maso osolte, opepřete a nakrájejte na stripsy.
4. Kuřecí kousky obalte v mouce, pak ve směsi s vajíčkem a hořčicí, a nakonec v nadrcených “kornflejkách”.
5. Pečte v rozehřáté troubě na 200°C asi 20 minut na trošce oleje. (Kousky dvakrát obraťte, ať jsou pěkně do zlatova.)
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...