Na kurzu ochutnáte a naučíte se připravovat vyhlášené recepty z ulic severní Hanoje i z okolí Delty Mekong, kde vietnamskou kuchyni ovlivňuje Laos a Thajsko. Dozvíte se jaké suroviny, bylinky a koření používat, jak s nimi pracovat, a jak některé exotické suroviny případně nahradit.
Vietnamskou kuchyni považuju za přirozeně zdravou a to nejen díky čerstvým a sluncem nabitým surovinám, častokrát přirozeně bez lepku i laktózy, ale především právě kvůli konzumaci velkého množství asijských bylinek. I díky tomu je vietnamský street food jedinečný, snadno stravitelný a jednoduše aplikovatelný do běžného života.
Jsem si jistá, že si ho oblíbíte minimálně stejně jako já!
Menu:
- Pikantní papájový salát Nộm đu đủ
- Smažené závitky Nem rán
- Grilované vepřové Bún chả
- Lepkavá rýže s mangem Xôi xoài Thái Lan
Kde a za kolik?
KDE: Gourmet Academy v Potten & Pannen – Staněk – Vodičkova 2, Praha 1
DÉLKA KURZU: 4 hodiny
KAPACITA: max. 8 lidí
CENA: 4 200 Kč
Po skončení obdržíte certifikát o absolvování kurzu a 10% slevu na nákup veškerého zboží Concept Store Potten & Pannen – Staněk. Nabídka slevy platí v den konání kurzu a 7 dní poté. V ceně kurzu jsou nápoje včetně kvalitních vín.
Ahoj JANI! Včera jsem byla na Tvém kurzu Vietnam – streetfood v Gourmet Academy a jsem nadšená. Doteď. Opravdu vážně :))) Pořád mě dokážou dojmout lidi, kterým svítí oči, když dělají, to, co milují a vyprávějí o tom. A Ty jsi jedna z nich. Když jsem byla na filmu Bohemian Rhapsody, tak mi vlastně došlo, že každý můžeme být a vlastně jsme Freddie Mercury a každý máme svou „hudbu“ – svoje umění. Tvoje umění je jídlo a to, jak to předáváš. Bylo to boží. Tak jsem ti chtěla moc poděkovat za toto předání energie a totální nabití. Mimochodem – i moje dobrá kámoška Janča Slabá – mi říkala, jak jsi skvělá, tak jsem ráda, že jsem se přihlásila na Tvůj kurz :) Mej krásný den! Zuzka (ta jediná bruneta mezi blondýnami :)
Zuzana Křivánková
S Janou jsem absolvovala výlet do Sapy a kurz Vietnamské kuchyně byl tím pádem jasným navazujícím plánem, jak převést teorii do praxe. Že Jana srší pozitivní energií na všechny strany vím, že může být procházka vietnamskou tržnicí zábavná a poutavá, a kurz vaření s ní doslova okouzlující už taky. :) Bylo to báječné a těším se moc na další! Děkuji!
Petra
Janičko, děkuji! Bylo to prostě zase úplně skvělý! Konečně mám v těch bylinách a koření jasno. :o) Vietnam budu vařit často, protože mě ty chutě fakt dostaly! Hlavně ta polívka, no a ty grilované závitky s hovězím masem, i ty letní, teda nesmažené, teď už to všechno vím. Až budete pořádat výlety do Vietnamu, moc ráda se přidám! ;) Zdravím a ať se Vám moc daří.
Lucie Nádvorníková
Jano, díky ještě jednou za skvělý večer, který jsem si toto úterý v rámci kurzu vietnamské kuchyně i díky Tobě mohl užít. Nepamatuji si večer, kdy jsem se bavil tak dobře a odpočinul si od práce tak jako právě toto úterý. Měj se moc fajn.
Michal Sádecký
Jano, těch děkovných zpráv máte asi hodně, každým pádem pevně věřím, že se neomrzím s další malou. Krátkou, skromnou, ale upřímnou. Váhou je tato zpráva skutečně velká. Díky Vám jsem si totiž skutečně královsky užil večer. A myslím, že nejen já… Mějte se moc fajn. PS: To, co děláte, děláte skvěle, protože to neděláte, to jste totiž vy. S úctou,
Pavel Mojžíš
Dobrý den, Jano. Chtěla bych Vám ještě jednou poděkovat za včerejší kurz a možnost vařit s Vámi vietnamská jídla. Bylo to moc fajn. Lidi i prostředí na jedničku. Manžel ocenil přinesený vzorek závitků bo la lot. Chystám se v pátek po práci na nákup vietnamských surovin. Manžel má v sobotu závod, tak nějaké dobré občerstvení po návratu přijde vhod. Mějte se hezky, přeji Vám šťastnou cestu do Vietnamu a hodně zdaru ve Vaší práci.
Marie Hrčková
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...