Zembag Biostore

Pytel na brambory a ovozel
Zembag Biostore

Mám pro vás slevu 10% při objednání na zembag.cz!
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA10

Koupit na zembag.cz
se slevou 10%
Pytel Na brambory

Pytel Na brambory

Mám pro vás slevu 10% při objednání na zembag.cz!
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA10

Koupit
Pytlíčky  S kmínovou silicí

Pytlíčky S kmínovou silicí

Mám pro vás slevu 10% při objednání na zembag.cz!
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA10

Koupit
Pytel Na ovoce a zeleninu

Pytel Na ovoce a zeleninu

Mám pro vás slevu 10% při objednání na zembag.cz!
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA10

Koupit

Máte doma sklep? A mohla bych ho vidět? Zembag je prodyšný pytel z jutoviny s nepropustnou folií, který dokáže dlouhodobě uchovat brambory v nejlepší kondici. A to i v pokojový teplotě. A kromě toho už vyrábí pytle i na skladování ovoce a zeleniny! Zajímá vás víc? Pak čtěte dál nebo se podívejte na video.

Za jeho vývojem stojí profesoři z České zemědělské univerzity v Praze.

A podle mě ho potřebuje každý, kdo má rád brambory, ale nemá je kde rozumně uskladnit!

Pytel je vyrobený tak, aby se brambory nezapařily, mohly dýchat a neplesnivěly. Aby byly ve tmě v uzavřeném prostoru a neklíčily nebo nezelenaly, a přitom si zachovaly optimální vlhkost. To vše funguje mimo sklep i lednici, klidně někde ve spíži při teplotním rozmezí 5°–25°C.

Víte, že brambory se mají skladovat v temnu a suchu při teplotě kolem 5°C? Nižší teplota je ničí, brambory tzv. „namrzají“ a během takové přeměny sacharidů sládnou. Ve větším teple (a vlhku) plesniví. Když k nim pustíte světlo klíčí a zelenají. A takové brambory obsahují toxický solanin. Zelené brambory s velkými klíčky proto nekonzumujte!

Samotný pytel je poctivě vyrobený tak, že vydrží navěky. A když je třeba ho po delším používání umýt, jutový obal s bavlnou se dá vyprat při 30°C.

S tím vším pomáhá silice z vytříděného Českého kmínu, která se vkládá přímo do pytle mezi brambory a má trvanlivost minimálně 5 měsíců!

Český kmín je výjimečný. Je chráněn evropskou známkou nesoucí Chráněné označení původu. Aby se takovým pokladem neplýtvalo, na výrobu kmínových pytlíků se využívá silice z vytříděného kmínu. Jde o malá nebo zlomená semínka, která už nemají další potravinářské využití.

Do Zembagu nepatří brambory rané, a to proto, že mají příliš měkkou a tenkou slupku, kterou kmínové silice naopak dráždí, a bambory pak černají. Zembag Biostore podporuje českou chráněnou dílnu Daneta, kde za celou výrobou pytlů od jejich střihů až po expedici stojí lidé s duševním nebo tělesným postižením.

Celý projekt si taky klade za cíl přispívat ke snižování plýtvání s potravinami.

Inspiroška Recepty, články a jiný blbinky

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kurzy vaření Přidejte se!

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Vietnam s Jájou - od 6. do 16. března 2019 Do Vietnamu!
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!