Fermentace neboli kvašení je přirozený způsob, jak uchovávat a kultivovat suroviny tak, aby se zvýšila jejich zdraví prospěšná hodnota.

Kimchijeon. Korejská kimčchi palačinka.
Na kurzu ochutnáte kvašenou korejskou zeleninu kimčchi, abyste věděli, jak má vypadat, vonět i chutnat. Založíme si společně sklenici kimčchi tak, abyste ji jednoduše převezli a zelí vám mohlo – podle instrukcí – dokvasit doma. Vyzkoušíte si a naučíte se, jak připravovat korejskou palačinku kimchijeon, tradiční korejský pokrm bibimbap a netradiční čokoládový mousse s tajnou ingrediencí.
Sklenice na kimčchi 1 l od značky Kilner jako dárek.
Už se nemůžu dočkat, až uvidím, jak vám to zas chutná! :)
Menu:
- Ochutnávka kimčchi
- Fermentovaná zelenina kimčchi
- Křupavá palačinka kimchijeon
- Pikantní bibimbap
- Sametový čokoládový mousse s překvapením
Kde a za kolik?
KDE: Gourmet Academy v Potten & Pannen – Staněk – Vodičkova 2, Praha 1
DÉLKA KURZU: 4 hodiny
KAPACITA: max. 8 lidí
CENA: 4 100 Kč
V ceně kurzu je 1 l sklenice na kimčchi od značky Kilner jako dárek. Po skončení obdržíte certifikát o absolvování kurzu a 10% slevu na nákup veškerého zboží Concept Store Potten & Pannen – Staněk. Nabídka slevy platí v den konání kurzu a 7 dní poté. V ceně kurzu jsou nápoje včetně kvalitních vín.
S Janou jsem absolvovala výlet do Sapy a kurz Vietnamské kuchyně byl tím pádem jasným navazujícím plánem, jak převést teorii do praxe. Že Jana srší pozitivní energií na všechny strany vím, že může být procházka vietnamskou tržnicí zábavná a poutavá, a kurz vaření s ní doslova okouzlující už taky. :) Bylo to báječné a těším se moc na další! Děkuji!
Petra Velínská
Janičko, děkuji! Bylo to prostě zase úplně skvělý! Konečně mám v těch bylinách a koření jasno. :o) Vietnam budu vařit často, protože mě ty chutě fakt dostaly! Hlavně ta polívka, no a ty grilované závitky s hovězím masem, i ty letní, teda nesmažené, teď už to všechno vím. Až budete pořádat výlety do Vietnamu, moc ráda se přidám! ;) Zdravím a ať se Vám moc daří.
Lucie Nádvorníková
Jano, díky ještě jednou za skvělý večer, který jsem si toto úterý v rámci kurzu vietnamské kuchyně i díky Tobě mohl užít. Nepamatuji si večer, kdy jsem se bavil tak dobře a odpočinul si od práce tak jako právě toto úterý. Měj se moc fajn.
Michal Sádecký
Jano, těch děkovných zpráv máte asi hodně, každým pádem pevně věřím, že se neomrzím s další malou. Krátkou, skromnou, ale upřímnou. Váhou je tato zpráva skutečně velká. Díky Vám jsem si totiž skutečně královsky užil večer. A myslím, že nejen já… Mějte se moc fajn. PS: To, co děláte, děláte skvěle, protože to neděláte, to jste totiž vy. S úctou,
Pavel Mojžíš
Jani, byla jste dnes skvělá! Děkuji za úžasný večer a nezapomenutelný zážitek! Brzy zase naviděnou.
Jana Lucáková
Janičko, moc a moc děkujeme za dnešní úžasný zážitek. Už se těšíme na další setkání s Vámi. BRAVISSIMA!!!
Monica Eremeev
Ráda bych Vám ještě jednou poděkovala za příjemný kurz vietnamské kuchyně. Byla to moje první zkušenost s touto kuchyní a mohu říct, že mě to nadchlo, asi to bylo i tím, s jakým elánem jste to vše prezentovala. Ráda bych se přihlásila i na další kurz. Máte ještě volná místa? Přeji hodně úspěchů ve Vaší práci
Ivana Jarešová
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...