Polívek není nikdy dost! A těch ve stylu „co dům dal“ obzvlášť. Od Vánoc mi doma zbyla bulvička celeru a několik brambor. Navíc, jeden šuplík v mrazáku mám vždycky plnej bylinek, který mráz snesou (petržel, pažitka, kopr…) – pro strýčka příhodu – a to vám moc doporučuju, báječně totiž oživěj jídla v zimních měsících, kdy toho zelenýho kolem moc nemáme…
Než se ale pustím do receptu, chci vám představit mýho novýho partnera pro letošní rok.
Možná že už ze sítí víte, že jsme si předloni s Jarym vymysleli ateliér s velkou kuchyní. Už mi to vaření i focení doma (na třech metrech čtverečních) přestávalo dělat radost… Pracovat z domova už pro nás oba začínalo bejt neúnosný. A tak jsme si zrekonstruovali prostor, aby doma bylo opravdu jen doma a ne zároveň v práci.
View this post on InstagramA post shared by Jája ? (@zasadnezdrave) on
Ve fázi zjišťování co a jak a kam se technologie za ty roky (co jsme naposledy něco takhle vybavovali) posunuly, jsme prolezli fakt spoustu studií i showroomů, abychom si vybrali vybavení a spotřebiče, který mi budou při vaření maximálně vyhovovat.
Pokud budete zařizovat kuchyni, určitě vyražte na kukandu a pro inspiraci a hlavně pro dobrý rady do showroomu firmy Lightstyle! Jejich veliká výhoda spočívá v tom, že se tady nepotkáte jen s jednou značkou, ale se spotřebiči od těch nejznámějších výrobců, a tak si přesně vyberete, vyzkoušíte a zjistíte, co vám vyhovuje. Fakt mi to děsně pomohlo (navíc jejich internetovej obchod www.elektrocz.com, má často nejlevnější ceny spotřebičů na trhu).
A moje potřeby přesně splňuje značka Siemens.
Líbí se mi jejich jednoduchej funkční design. Že se dají vedle sebe kombinovat a skládat varný desky, který jsem v kuchyni prostě chtěla mít, a který přesně vyhovujou mojí práci i soukromý potřebě – plyn, indukce a japonskej gril teppan yaki. Protože mám se značkou Siemens v kuchyni už z dřívejška skvělou zkušenost. A taky proto, že poměr cena a výkon je pořád dost super.
Zleva: indukce, plyn, japonský gril teppan yaki. <3
Už aby to bylo hotový! :))
A tak, když se mi ze Siemens ozvali s nabídkou, a mně to tím pádem pochopitelně dávalo a dává smysl, když máme jejich spotřebičema vybavenou celou kuchyni, dohodli jsme se na partnerství. Mimo jiné i proto, že jejich marketingová specialistka Bára je fakt úplně boží ženská!
Co to znamená pro vás? Že pro Siemens v roce 2019 vytvořím dvanáct receptů, a vy se tak každej měsíc můžete těšit na něco dobrýho z mojí nový kuchyně i v rámci naší roční spolupráce.
A co to znamená pro mě? Prestiž. A taky to, že mě taková přirozená spolupráce baví, dává mi smysl a nijak mě neomezuje při práci – právě naopak. A navíc to mně i vám přinese spoustu inspirace a zajímavostí, a to je pro mě důležitý.
Ale teď už k receptu! Pokud by vás zajímalo víc ke kuchyni, dejte mi vědět do komentářů, ráda se s váma podělím o další tipy. :)
Když mě čeká recept v režimu „co dům dal“, nemám většinou po ruce vývar. A tak je v každý krémový polívce pro mě stěžejní:
1. Oloupejte cibuli, celer i brambory a vše nakrájejte na stejně malé kostičky.
2. Oloupejte česnek, vyjměte mu vnitřní klíček a nasekejte ho nadrobno.
3. Připravte si jednoduchou salsu verde (klidně z mražený petrželky) a chlebový krutony (podle receptu v úvodu).
1. Na přepuštěném másle orestujte a zlehka opečte cibulku s celerem.
2. Opečenou zeleninu zalijte horkou vodou z varné konvice, přidejte brambory, osolte a vařte asi 15 minut.
3. Pak dejte vše do mixovací nádoby, přidejte česnek a rozmixujte do hladkého krému.
TIP: Díky nerozvařenému česneku bude mít polévka specifickou chuť. Když česnek opečete hned na začátku, a pak budete polévku vařit, bude mít výsledek trošku jiný. Česnek svou chuť v závislosti na způsobu vaření prostě mění. Proto ho v tomhle případě používám až v závěru. :)
4. Polévku vraťte do hrnce, přilijte smetanu, tím krém krásně zjemníte, zlehka povařte (cca 2 min) a podávejte se salsou verde a chlebovými krutony s petrželkou.
wow, solný květ neznám, zkusím koupit!
Vyborna polevka!jen jako tip- odebírám par kosticek celeru s cibuli(maslo,sul,bily pepr) po orestovani do misky a pridam nakonec do polevky-jeste lepe vynikne chut celeru. Dochutim musk.kvetem. Dobrou chut a krasny den!