Caprese s rajčaty a bazalkou si nechte na léto. A na podzim a v zimě vyzkoušejte tuhle moji obměnu s červenou řepou, oříšky a s mátou. Myslím, že by vás mohla taky bavit.
Baví mě kombinace sladké řepy s balzamikovou redukcí a svěží mátou. Pečené pistácie, piniová semínka a dýňový olej jsou takovou třešničkou na dortu.
Co se týče mozzarelly, pokud máte cestu, skočte si do Mozzarellartu (nebo si ji nechte poslat domů – Praha, Brno) a to si pak rovnou připlaťte za Burratu, neboli mozzarellu plněnou stracciatellou, krémovou smetanou s kousky mozzarelly. To je totiž naprostý „nebe v hubě“!
A jestli máte občas cestu kolem Bistra proti proudu (Praha), zastavte se u Kako pro ten nejlepší dýňovej olej. Je z Rakouska od rodiny Schögl, a mohla bych ho jíst s chlebem jen tak, do skonání světa. Nejluxusnější olej ever to je! Fakt.
A jestli máte čas, řepu si klidně sami uvařte v osolené vodě s citrónem anebo ji upečte v alobalu v troubě. To vám ale potrvá pochopitelně déle než 10 minut. ;)
1. Opražte si na sucho pistácie a pinie na rozehřáté pánvi.
2. Mozzarellu a řepu nakrájejte na kolečka a vyskládejte je na střídačku na talíř.
3. Sýr s řepou zasypte mátou, drcenými oříšky a zakápněte olejem a balzamikovou redukcí. Osolte a opepřete.
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...