Když jsem posledně vařila pholívku došlo mi, kolik druhů Pho z Vietnamu vlastně znám. A je jich opravdu hodně. Je jich dokonce tolik, že jsem si řekla, že by stálo za to, napsat zase nějaký ten vietnamsky laděný článek. A tak jsem se jala tohle fajnšmekrovské téma řádně rozebrat.
Vietnamská gastronomie je prostě boží. To, co si dáte na severu většinou nenajdete na jihu. A když jo, bude to chutnat a dost pravděpodobně se i jmenovat jinak. Co si máte dát ve středním Vietnamu a určitě byste neměli zapomenout ochutnat? To najdete v pokračování trilogie Vietnam na talíři.
První díl trilogie Vietnam na talíři o zajímavých jídlech, co byste si neměli nechat ujít v oblasti severního Vietnamu. Některá z nich můžete ochutnat i v pražské vietnamské tržnici Sapa nebo obecně ve vietnamských restauracích a bistrech. Připravte se, tohle bude jízda. A taky čtení na dlouhé zimní večery.