Máte doma od koledníků horu vajíček na tvrdo a nevíte, co s nima? Tak to se vám tenhle můj malinko upravenej náš rodinnej recept může hodit. Vejce na divoko neboli plněný vajíčka totiž miluje naše babička Evička a my s ní, a tak nikdy nechybí na našich rodinných oslavách.
Recept jsem před pár lety chystala s Darinkou Křivánkovou ještě pro časopis Gurmet a našla jsem teď fotky, tak mi přišlo škoda, je nevyužít.
A navíc si s nima můžete vesele vyhrát. Koukněte na naše velikonoční video ke kuchařce Gastrokroužku, tam jsem je vloni dělala růžový. :)
Řeřicha a nasekaná pažitka je taková nejjednodušší klasika, ale až bude fakt jaro, zkuste třeba taky:
Tak krásný a barevný Velikonoce! <3
Nejkrásnější věci do bytu i do kuchyně. To je Kitchenetteshop.cz. Prostě láska!
Šup na nákup!Mám pro vás slevu 10% při objednání na kitchenetteshop.cz!
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA10
1. Uvařte vejce natvrdo (10 minut).
2. Slijte je, nechte vychladnout, oloupejte je, podélně rozřízněte a u každého vejce opatrně vyloupněte žloutek do misky, a dejte stranou.
3. „Lodičky“ z bílků šoupněte na talířku do lednice, plnit se budou později.
1. Ke žloutkům přidejte změklé máslo, lučinu, hořčici, sůl i pepř a vyšlehejte krém.
2. Krém naplňte do trezírovacích sáčků s ozdobnou špičkou, bílky vyndejte z lednice a zaplňte v nich důlky žloutkovým krémem.
3. Ozdobte bylinkami, co najdete na zahrádce. Já použila mladou řeřichu, vikvičku, výhonky mangoldu a hořčici čínskou.
Tak jsem se k tomu dostala až po Velikonocích (=okamžitě), a škoda že jsem je neznala dřív. Přisypala jsem trochu víc pepře, tak, jak mamka dělá vajíčkovou pomazánku, a upgradovala jsem čerstvými bylinkami (kterých mám teď pět v květináčích, aneb když se kuchařky někdo zeptá, jakou chce kytku k narozkám). Zdobila jsem jako tvoje plněná avokáda, to znamená pruh kurkumy, pruh uzené paprkiky a proužek pepře, střídané nasekanou petrželí.
Celá rodina si moc pochutnávala, určitě vyzkouším znova. Příště přidám pečenou řepu na barbie vejce:))
Dělala jsem dneska tátovi k večeři, jelikož všichni ostatní měli brokolicovou polívku, kterou taťka nesnáší. Přisypala jsem víc pepře, aby v tom byl vidět (takhle tátova maminka dělá vajíčkovou pomazánku), přiznám se, že jsem zapomněla na kurkumu, ale to vůbec nevadilo. Jelikož mám teď doma pět bylinek v květináči (aneb když se kuchařky někdo zeptá, jakou by chtěla kytičku k narozeninám), přidala jsem ty, a ozdobila uzenou paprikou, kurkumou, petrželí a pepřem. Táta si fantasticky pochutnával a já závistivě v duchu, protože jsem během přípravy ochutnala žloutkovou hmotu a to byla chyba :)). Příště přidám pečenou řepu a budou barbie vajíčka
Mňam! Tohle vypadá jako velká dobrota! Ačkoli mám ráda sezónní vaření, tohle jdu okamžitě vyzkoušet i přesto, že je únor.
Máš moc krásný a do posledních detailů vytuněný blog, fascinuje mě, jak přes mi přes internet připadá, že cítím tvoji osobnost, i když samozřejmě vím, že to tak není, tak ten pocit je skvělý.