Vejce na divoko
Vejce na divoko
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Do 15 minut   Předkrmy  

Vejce na divoko

číst dál

Hodí se pro

Neobsahuje

10 lodiček
10 minut příprava + 10 minut postup
Jednoduchý Jednoduchý

Máte doma od koledníků horu vajíček na tvrdo a nevíte, co s nima? Tak to se vám tenhle můj malinko upravenej náš rodinnej recept může hodit. Vejce na divoko neboli plněný vajíčka totiž miluje naše babička Evička a my s ní, a tak nikdy nechybí na našich rodinných oslavách.

Recept jsem před pár lety chystala s Darinkou Křivánkovou ještě pro časopis Gurmet a našla jsem teď fotky, tak mi přišlo škoda, je nevyužít.

A navíc si s nima můžete vesele vyhrát. Koukněte na naše velikonoční video ke kuchařce Gastrokroužku, tam jsem je vloni dělala růžový. :)

Jak na barevný vejce na divoko?

  • žluťoučký – když přidáte ke žloutkům trošičku kurkumy, podpoříte tím jejich přirozenou barvu (základní recept)
  • oranžový – zkuste uzenou papriku anebo se žloutky rozmixovat pár naložených sušených rajčátek v oleji
  • růžový „Barbie vejce“, jak jim říká naše Adélka – stačí troška šťávy z červený řepy
  • zelený – přidejte ke žloutkům půlku avokáda nebo špenát, můžete i trochu zelenýho ječmene, chlorelly nebo spirulíny, ale opa, ať se to dá jíst :D

A čím je ozdobit?

Řeřicha a nasekaná pažitka je taková nejjednodušší klasika, ale až bude fakt jaro, zkuste třeba taky:

  • vikev ptačí
  • lístečky a kvítka lichořeřišnice
  • výhonky červený řepy
  • nakládaný zelený pepř (to miluje naše babička Evička)
  • růžový pepř (ten miluje Jájinka :)
  • kapari

Tak krásný a barevný Velikonoce! <3

"There is something about eggs." A už příští rok si budete moct uvařit #velikonocnimenu podle naší kuchařky!😍🐣👌🏼❤ Tak ještě jednou krásný a veselý!😘 #deviledeggs #chutzazitvic #gastrokrouzek #zasadnezdrave

A post shared by Jana Králiková (@zasadnezdrave) on

Suroviny:

  • 5 vajec od šťastných slepiček
  • 30 g másla
  • 50 g lučiny
  • 1 lžička kvalitní hořčice
  • 1-2 špetky kurkumy
  • himalájská sůl
  • pepř

Na ozdobu:

  • řeřicha kapucínská (lichořeřišnice větší)
  • řeřicha luční
  • výhonky mangoldu
  • vikev ptačí
  • hořčice čínská (hořčice „red giant“)

Příprava:

1. Uvařte vejce natvrdo (10 minut).

2. Slijte je, nechte vychladnout, oloupejte je, podélně rozřízněte a u každého vejce opatrně vyloupněte žloutek do misky, a dejte stranou.

3. „Lodičky“ z bílků šoupněte na talířku do lednice, plnit se budou později.

Postup:

1. Ke žloutkům přidejte změklé máslo, lučinu, hořčici, sůl i pepř a vyšlehejte krém.

2. Krém naplňte do trezírovacích sáčků s ozdobnou špičkou, bílky vyndejte z lednice a zaplňte v nich důlky žloutkovým krémem.

3. Ozdobte bylinkami, co najdete na zahrádce. Já použila mladou řeřichu, vikvičku, výhonky mangoldu a hořčici čínskou.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejbližší akce Kde se můžeme potkat a poklábosit

Můj kalendář

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Nevěříte? Instakuk!

NEJ recepty Co mě nejvíc ba

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

NEJ z bloguCo mě nejvíc... taky ba

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Gyro output