Sorbet z galia melounu a okurky s mátou
Sorbet z galia melounu a okurky s mátou
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Dezerty  

Sorbet z galia melounu a okurky s mátou

číst dál
6 porcí
10 minut příprava + 15 minut postup
Jednoduchý Jednoduchý

Hledáte nějaký skutečně neotřelý dezert, kterým si zaručeně zpříjemníte horké letní dny? Tak tenhle sorbet určitě musíte vyzkoušet! Okurka, meloun, citrón i máta podle Tradiční Čínské Medicíny (TČM) ochlazují, takže pokud v teplých měsících potřebujete osvěžit, právě tyhle suroviny budou pro vás to pravé. Jestliže nemáte zmrzlinovač, nezoufejte a koukněte na konec receptu do tipu, snadno sorbet zvládnete i bez něj.

Sorbet z galia melounu a okurky s mátou

Suroviny:

Příprava:

1. Meloun rozpulte a jedné půlce vydlabejte semínka – vyškrábněte lžící. Druhou si schovejte třeba na sváču nebo do šťávy či smoothie. 

2. Rozkrájejte meloun na menší, třeba čtyři měsíčky. Vyřízněte dužinu a slupku vyhoďte. Salátovou okurku omyjte a nakrájejte na čtvrtky nebo na tak velké kusy, s jakými se váš mixér zvládne „poprat“.

3. Ořezejte kůru ze dvou citronů (třeba podle video návodu tady), rozpulte je a vyndejte jim všechna zrníčka. Kdybyste je rozmixovali, byl by sorbet nahořklý (!). Pokud se s tim nechcete zdržovat, vymačkejte šťávu ze tří citronů a přilejte jí k melounu s okurkou.

Postup:

1. Meloun i okruku s citrony (nebo citronovou šťávou) dejte do mixovací nádoby výkonného mixéru. Přilijte sirup, přidejte mátu, špetku soli (pro zvýraznění chuti) a dobře rozmixujte.

2. Na sorbety a zmrzliny používám robot Kitchen Aid s mrazící vložkou, pokud ho nemáte, koukněte na tip na konci receptu. :). Kitchen Aid pusťte na pomalý chod a nalijte do něj melounovo-okurkovou směs.

TIP: V případě, že zmrzlinovač nemáte, nalijte směs do uzavíratelné krabičky s víkem vhodné k mražení. Dejte zmrazit na cca 1 hodinu, pak krabičku vyndejte, obsah lžičkou promíchejte (hlavně po krajích, které rychleji mrznou) a znovu dejte mrazit na 30 min. Proces opakujte dokud nebude sorbet dostatečně tuhý.

3. Kitchen Aid nechte pracovat 10-15 minut, až se vyrobí dokonalý sorbet.

4. Sorbet rozdělte do zmrzlinových misek a dozdobený mátou podávejte.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejbližší akce Kde se můžeme potkat a poklábosit

Můj kalendář

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Nevěříte? Instakuk!

NEJ recepty Co mě nejvíc ba

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

NEJ z bloguCo mě nejvíc... taky ba

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Gyro output