Hledáte nějaký skutečně neotřelý dezert, kterým si zaručeně zpříjemníte horké letní dny? Tak tenhle sorbet určitě musíte vyzkoušet! Okurka, meloun, citrón i máta podle Tradiční Čínské Medicíny (TČM) ochlazují, takže pokud v teplých měsících potřebujete osvěžit, právě tyhle suroviny budou pro vás to pravé. Jestliže nemáte zmrzlinovač, nezoufejte a koukněte na konec receptu do tipu, snadno sorbet zvládnete i bez něj.
Nejkrásnější věci do bytu i do kuchyně. To je Kitchenetteshop.cz. Prostě láska!
Šup na nákup!Mám pro vás slevu 10% při objednání na kitchenetteshop.cz!
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA10
1. Meloun rozpulte a jedné půlce vydlabejte semínka – vyškrábněte lžící. Druhou si schovejte třeba na sváču nebo do šťávy či smoothie.
2. Rozkrájejte meloun na menší, třeba čtyři měsíčky. Vyřízněte dužinu a slupku vyhoďte. Salátovou okurku omyjte a nakrájejte na čtvrtky nebo na tak velké kusy, s jakými se váš mixér zvládne „poprat“.
3. Ořezejte kůru ze dvou citronů (třeba podle video návodu tady), rozpulte je a vyndejte jim všechna zrníčka. Kdybyste je rozmixovali, byl by sorbet nahořklý (!). Pokud se s tim nechcete zdržovat, vymačkejte šťávu ze tří citronů a přilejte jí k melounu s okurkou.
1. Meloun i okruku s citrony (nebo citronovou šťávou) dejte do mixovací nádoby výkonného mixéru. Přilijte sirup, přidejte mátu, špetku soli (pro zvýraznění chuti) a dobře rozmixujte.
2. Na sorbety a zmrzliny používám robot Kitchen Aid s mrazící vložkou, pokud ho nemáte, koukněte na tip na konci receptu. :). Kitchen Aid pusťte na pomalý chod a nalijte do něj melounovo-okurkovou směs.
TIP: V případě, že zmrzlinovač nemáte, nalijte směs do uzavíratelné krabičky s víkem vhodné k mražení. Dejte zmrazit na cca 1 hodinu, pak krabičku vyndejte, obsah lžičkou promíchejte (hlavně po krajích, které rychleji mrznou) a znovu dejte mrazit na 30 min. Proces opakujte dokud nebude sorbet dostatečně tuhý.
3. Kitchen Aid nechte pracovat 10-15 minut, až se vyrobí dokonalý sorbet.
4. Sorbet rozdělte do zmrzlinových misek a dozdobený mátou podávejte.
Klobouk dolů. Opravdu skvělé recepty. Už sem jích pár vyzkoušela a všechny byly výborné :) :) :) Tak jsem se rozhodla přispět taktéž svou troškou do mlýna a posílám recept na výborné domácí zmrzliny bez mléka a vajíček http://kartmen.cz/recepty/zmrzlina-bez-vajicek-mleka-a-lepku-jde-to/ :)