Modrá je dobrá. Ale tyhle nanuky jsou ještě lepší! Jsou krémové, s tvarohem, obarvené modrou spirulinou, a tak jsou šmoulí i bez potravinářských barviv. Ideální na letní horké dny anebo dětskou oslavu, kde výrazně modrou barvou potěšíte nejedno jiskřivé očko!
Konečně jsem vyladila domácí zmrzlinu do forem na nanuky tak, aby byly opravdu krémové, rozpouštěly se na jazyku lahodně i přes to, že tání v puse je jejich přirozeností. Kombinace tvarohu a mascarpone je naprosto báječná! Spolu s banány, vanilkou skvěle zasytí, a tak je můžete servírovat i jako sladkou letní svačinku.
Přirozeně modrou barvu získávají díky prášku z modré spiruliny (vodní sinice). Prášek má lehce nasládlou chuť, takže se neobávejte žádného žabince!
Díky spolupráci s cukrfreeshop.cz můžete využít moji slevu 5% na celý nákup, při zadání kódu: JAJA5, který platí neomezeně a můžete ho tak využívat opakovaně.
Určitě vyzkoušejte a dejte mi vědět, jak vám chutnaly!
Recept vznikl ve spolupráci se značkou Siemens.
1. Oloupaný zralý banán, tvaroh, mascarpone, citronovou šťávu, vanilku a prášek ze spiruliny, dejte do mixéru a rozmixujte do hladkého krému.
TIP: Pokud sháníte vysokorychlostní mixér, můžete se podívat sem a přečíst si o mojí lásce k Vitamixu.
2. Směs nalijte do tvořítek na nanuky a dejte zamrazit.
3. Jakmile nanuky zmrznou, rozehřejte bílou čokoládu (ve vodní lázni/v mikrovlnné troubě). Čokoládu temperujte na pokojovou teplotu (promíchejte tak, aby čokoláda vychladla, ale zůstala tekutá).
4. Vyndejte nanuky z tvořítek a namočte je v čokoládě, posypte sušenými banány, kvítkama a dejte zpět do mrazáku nebo si na nich rovnou pochutnejte!
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...