Šmoulí nanuky aneb domácí zmrzlina na klacku
Šmoulí nanuky aneb domácí zmrzlina na klacku
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Do 15 minut   Dezerty  

Šmoulí nanuky aneb domácí zmrzlina na klacku

číst dál

Neobsahuje

6 nanuků
5 minut příprava + 5 minut postup
Jednoduchý Jednoduchý

Modrá je dobrá. Ale tyhle nanuky jsou ještě lepší! Jsou krémové, s tvarohem, obarvené modrou spirulinou, a tak jsou šmoulí i bez potravinářských barviv. Ideální na letní horké dny anebo dětskou oslavu, kde výrazně modrou barvou potěšíte nejedno jiskřivé očko!

Konečně jsem vyladila domácí zmrzlinu do forem na nanuky tak, aby byly opravdu krémové, rozpouštěly se na jazyku lahodně i přes to, že tání v puse je jejich přirozeností. Kombinace tvarohu a mascarpone je naprosto báječná! Spolu s banány, vanilkou skvěle zasytí, a tak je můžete servírovat i jako sladkou letní svačinku.

Přirozeně modrou barvu získávají díky prášku z modré spiruliny (vodní sinice). Prášek má lehce nasládlou chuť, takže se neobávejte žádného žabince!

Díky spolupráci s cukrfreeshop.cz můžete využít moji slevu 5% na celý nákup, při zadání kódu: JAJA5, který platí neomezeně a můžete ho tak využívat opakovaně.

Určitě vyzkoušejte a dejte mi vědět, jak vám chutnaly!

Recept vznikl ve spolupráci se značkou Siemens.

Na nanuky:

  • 2 přezrálé banány
  • 3 lžíce plnotučného tvarohu ve vaničce
  • 3 lžíce mascarpone
  • 1 lžička citronové šťávy
  • semínka z 1/2 vanilkového lusku
    (slevový kód 5% na vše: JAJA5)
  • 1 lžička prášku z modré spiruliny
    (slevový kód 5% na vše: JAJA5)

Na ozdobu:

  • 90 g bílé čokolády
  • 1 lžíce řeckého jogurtu
  • drcený sušený banán
  • čerstvá/sušená chrpa

Postup:

1. Oloupaný zralý banán, tvaroh, mascarpone, citronovou šťávu, vanilku a prášek ze spiruliny, dejte do mixéru a rozmixujte do hladkého krému.

TIP: Pokud sháníte vysokorychlostní mixér, můžete se podívat sem a přečíst si o mojí lásce k Vitamixu.

2. Směs nalijte do tvořítek na nanuky a dejte zamrazit.

3. Jakmile nanuky zmrznou, rozehřejte bílou čokoládu (ve vodní lázni/v mikrovlnné troubě). Čokoládu temperujte na pokojovou teplotu (promíchejte tak, aby čokoláda vychladla, ale zůstala tekutá).

4. Vyndejte nanuky z tvořítek a namočte je v čokoládě, posypte sušenými banány, kvítkama a dejte zpět do mrazáku nebo si na nich rovnou pochutnejte!

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Vietnam s Jájou - od 6. do 16. března 2019 Do Vietnamu!
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!