Skvělá večeře za 15 minut? No problem. Stačí vám k ní vajíčka, hlíva, kapari a kvalitní kečup. Nejsem z těch, kteří koukají na kečup skrz prsty, obzvášť, když je domácí. Jako třeba tenhle, od mojí babičky Evičky.
Výhodou téhle večeře je ale také to, že nemusíte vůbec použít samostatnou sůl. Jakto? Protože restovaná hlíva má přirozenou chuť umami podobně, jako houby shiitake. A to díky obsahu kyseliny glutamové (pozor, neplést s chemicky extrahovaným MSG glutamátem sodným!). Naše smysly tuhle pátou chuť milují, protože jsme na ni zvyklí už od miminka (obsahuje ji mateřské mléko).
Hlíva je tak dostatečně voňavá a chutná, navíc v kombinaci s naloženým hráškem, výraznými kapary a kečupem, je dochucená a slaná tak akorát.
PS: Jestli chcete na talíř takhle efektivně cákat, dejte si ho do vany. Ušetří vám to spoustu času s úklidem a navíc se budete moct pořádně rozmáchnout. ;))
Nejlepší mixéry široko daleko. Nekecám. Na mou duši, na psí uši!
Kuk na mixéryChcete slevu 10%? Tak jo. Při objednání na traminal.cz
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA10
1. Rozehřejte si pánev s přepuštěným máslem.
2. Hlívu nakrájejte na malé kousky a na másle ji dobře orestujte (5 minut) na mírném ohni.
3. Rozklepněte vejce a dobře je v misce rozkvedlejte.
4. Opečenou hlívu zalijte rozkvedlaným vejcem a přidejte okapaný sterilovaný hrášek.
TIP: Vyhýbám se sterilované zelenině v konzervách, proto mám nejradši hrášek ve skle od Alnatury nebo ho kupuju v CountryLife BIO.
5. Po 5ti minutách zakryjte pánvičku a počkejte, dokud nebude omeleta zvrchu zatáhnutá (cca 3 min).
6. Servírujte s rozkrojenými kapary, zastříknuté kečupem.
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...