Ryby na plech(u)
Ryby na plech(u)
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Hlavní jídla  

Ryby na plech(u)

číst dál

Hodí se pro

Neobsahuje

2 porce
5 minut příprava + 25 minut postup
Jednoduchý Jednoduchý

Tyhle jídla jsou jedny z těch nejlepších a nejrychlejších. Jediný, na co člověk tu nejdelší chvilku čeká je, než se upečou. Připravený je máte totiž do pěti minut. Můžete se vyblbnout jen tak se zeleninou, anebo klidně jako já zrovna dneska s rybičkama.

Budete potřebovat dvě čerstvý a vykuchaný ryby. My jsme na Fuerteventuře pořídili tyhle dvě krásky – Okouníka modroústého (Helicolenus dactylopterus) a Chrochtala středomořského (Plectorhinchus mediterraneus), ale můžete zvolit klidně českýho lína, pstruha anebo okouna.

A pak stačí už jen předehřát troubu na 180°C a pokrájet na větší kousky zeleninu, kterou najdete v lednici. Na hlubší plech rozcintat trochu olivovýho oleje, vyskládat na něj zeleninku, navrch položit z obou stran osolený a třeba i bylinkama nebo zbytkem zeleniny naditý rybičky, šoupnout je do trouby, a za zavřenýma dvířkama je 20-25 minut nechat pěkně provonět a dozlatova upíct.

Jídla na plech(u) se hodí k rychlýmu obědu i k večeři, na dovolený, když máte po ruce troubu anebo aspoň remosku, a pak taky, když jste i vy docela na plech, nechce se vám moc vyvařovat a potřebujete druhej den normálně fungovat.

PS: Ne, že by to někoho zajímalo, ale už mám tvářičku skoro jako dětskou prdýlku!

PPS: A kdyby si někdo myslel, že jsem na plech hlavně já, čte a chápe tuhle: Moje milá periorální dermatitida.

Suroviny:

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 čerstvé menší rybky (800 g)
  • 1 cuketa
  • 1 červená cibule
  • 1 hrst žampiónů
  • 2 hrsti oliv
  • 2 hrsti malých rajčátek
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce maldonské soli (8 g)

Postup:

1. Zeleninu nakrájejte na větší kousky.

Cuketu na širší a cibuli na tenčí kolečka, stroužek česneku a žampióny na plátky, petrželku nasekejte na drobno – lístky i nať, jen si je nesmíchejte, použijete je zvlášť, a rajčata na půlky.

2. Rozehřejte si troubu na 180°C.

3. Očištěné a vykuchané rybky osolte z obou stran i uvnitř, naplňte je částí cibule, natí z petrželky a pár olivama.

4. Plech polijte tak 2 lžícema olivového oleje, vyskládejte na něj zbylou cibuli, všechna kolečka cukety, rajčátka, žampióny, česnek i olivy. Navrch položte ryby a ještě trochu všechno zasypte maldonskou solí a zalijte zbytkem olivového oleje.

5. Pečte zhruba 25 minut bez horkého vzduchu a jezte pak klíďo rovnou z plechu.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejbližší akce Kde se můžeme potkat a poklábosit

Můj kalendář

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Nevěříte? Instakuk!

NEJ recepty Co mě nejvíc ba

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

NEJ z bloguCo mě nejvíc... taky ba

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!
Gyro output