Tyhle jídla jsou jedny z těch nejlepších a nejrychlejších. Jediný, na co člověk tu nejdelší chvilku čeká je, než se upečou. Připravený je máte totiž do pěti minut. Můžete se vyblbnout jen tak se zeleninou, anebo klidně jako já zrovna dneska s rybičkama.
Budete potřebovat dvě čerstvý a vykuchaný ryby. My jsme na Fuerteventuře pořídili tyhle dvě krásky – Okouníka modroústého (Helicolenus dactylopterus) a Chrochtala středomořského (Plectorhinchus mediterraneus), ale můžete zvolit klidně českýho lína, pstruha anebo okouna.
A pak stačí už jen předehřát troubu na 180°C a pokrájet na větší kousky zeleninu, kterou najdete v lednici. Na hlubší plech rozcintat trochu olivovýho oleje, vyskládat na něj zeleninku, navrch položit z obou stran osolený a třeba i bylinkama nebo zbytkem zeleniny naditý rybičky, šoupnout je do trouby, a za zavřenýma dvířkama je 20-25 minut nechat pěkně provonět a dozlatova upíct.
Jídla na plech(u) se hodí k rychlýmu obědu i k večeři, na dovolený, když máte po ruce troubu anebo aspoň remosku, a pak taky, když jste i vy docela na plech, nechce se vám moc vyvařovat a potřebujete druhej den normálně fungovat.
PS: Ne, že by to někoho zajímalo, ale už mám tvářičku skoro jako dětskou prdýlku!
PPS: A kdyby si někdo myslel, že jsem na plech hlavně já, čte a chápe tuhle: Moje milá periorální dermatitida.
Máte doma sklep?
A mohla bych ho vidět?
Mám pro vás slevu 10% při objednání na zembag.cz!
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA10
1. Zeleninu nakrájejte na větší kousky.
Cuketu na širší a cibuli na tenčí kolečka, stroužek česneku a žampióny na plátky, petrželku nasekejte na drobno – lístky i nať, jen si je nesmíchejte, použijete je zvlášť, a rajčata na půlky.
2. Rozehřejte si troubu na 180°C.
3. Očištěné a vykuchané rybky osolte z obou stran i uvnitř, naplňte je částí cibule, natí z petrželky a pár olivama.
4. Plech polijte tak 2 lžícema olivového oleje, vyskládejte na něj zbylou cibuli, všechna kolečka cukety, rajčátka, žampióny, česnek i olivy. Navrch položte ryby a ještě trochu všechno zasypte maldonskou solí a zalijte zbytkem olivového oleje.
5. Pečte zhruba 25 minut bez horkého vzduchu a jezte pak klíďo rovnou z plechu.
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...