Raw cheesecake z avokáda a granátového jablka
Raw cheesecake z avokáda a granátového jablka
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Dezerty  

Raw cheesecake z avokáda a granátového jablka

číst dál
12-16 porcí
10 minut příprava + 200 minut postup
Středně obtížný Středně obtížný

Umíte si představit avokádo na sladko? Já do nedávna taky ne. Jenže pak jsem chtěla vloni na Vánoce připravit něco skutečně speciálního, a tak vzniknul tenhle „Vánoční“ avokádový cheesecake. No a navíc jsem letos ve Vietnamu zjistila, že oni už tuhle „Ameriku“ taky dávno objevili. Strašně rádi mixujou avokádo se salkem. Ale to je na mě teda už silný kafe. :D

Raw cheesecake z avokáda a granátového jablka

Jako u každého nepečeného vitariánského (raw) dezertu se můžete spolehnout na jeho jednoduchost a rychlost výroby. Pokud máte navíc vysokorychlostní mixér (já používám Vitamix), budete mít recept hotový doslova v cukuletu.

Na korpus:

  • 230 g mandlí
  • 10 datlí bez pecky
  • 2 hrsti strouhaného kokosu
  • 2 lžíce kokosového oleje

Na náplň:

Na ozdobu:

  • 2 granátová jablka
  • 2 hrsti strouhaného kokosu
  • 1 hrst nesolených pistáciových oříšků
  • javorový sirup

Příprava:

1. Vymačkejte si šťávu z citrónu.

2. Pokud nemáte tekutý kokosový olej, rozehřejte si ho v teplejší vodní lázni (do max. teploty 48°C, chcete-li zachovat vitariánské zásady).

Postup:

1. K mandlím s datlemi přisypte kokos a s kokosovým olejem dobře rozmixujte v robotu. Tak vytvoříte těsto na korpus.

2. Formy (o průměru 26 a 20 cm) vyložte potravinovou folií, natlačte do ní ořechovou hmotu a dejte vychladit do lednice. Půjde vám pak dort z formy lépe vyndat.

3. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem vyškrábněte zrníčka jako můžete vidět na videu.

4. Avokáda rozkrojte a vyndejte jim pecku, pokud si nejste jisti, jak na to, koukněte sem.

5. Lžičkou vydlabejte avokáda do mixéru a spolu s kokosovým máslem i mlékem, citronovou šťávou, zrníčky z vanilky, kokosového tuku všechno rozmixujte do hladka. Mixujte dle potřeby na etapy, pokud se vám všechny ingredience na ráz do mixéru nevejdou!

6. Rozdělejte si granátová jablka a nachystejte zrníčka.

7. Vyndejte korpusy z lednice, jejich povrch zasypte pár zrníčky jablka a vlijte na ně vrstvu světle zeleného krému. Sklepejte a posypte ji znovu částí zrníček, ať je jich dort plný i uvnitř.

8. Poslední vrstvu krému nedbale uhlaďte a dejte vychladit alespoň na 3 hodiny.

9. Pak dorty vyndejte z lednice, vyjměte z formy, menší patro „usaďte“ na větší, dozdobte zbytkem zrníček granátového jablka, strouhaným kokosem, javorovým sirupem a pistáciovými oříšky.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejbližší akce Kde se můžeme potkat a poklábosit

Můj kalendář

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Nevěříte? Instakuk!

NEJ recepty Co mě nejvíc ba

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

NEJ z bloguCo mě nejvíc... taky ba

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Gyro output