Maččanánová zmrzlina
Maččanánová zmrzlina
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Dezerty   Do 15 minut  

Maččanánová zmrzlina

číst dál
4 porce
12 hodin příprava + 5 minut postup
Jednoduchý Jednoduchý

Banán, mačča a kokosové mléko. Kromě pistáciových oříšků, malin a lučního kvítí je to to jediný, co budete na tenhle můj primitivní letní pohár potřebovat. Jo, a pak ještě krapet trpělivosti s mixérem, pokud ovšem nemáte třeba Vitamix, díky kterýmu budete mít zmrzlinu hotovou za tři minuty.

Popravdě, mačča – jakože „matcha“ – ten zelený práškový japonský zázrak, vypadá napsaná česky příšerně. No že jo?! Ale já chtěla udělat radost svojí korektorce, která by mi ten název – jakmile by jí recept přistál pod rukama – určitě hned opravila, viď, Hani? Ta holka je prostě děsně přísná… A skvělá! ;)

A vůbec, tenhle recept tu měl být už asi tak před měsícem, ale to bych nebyla já, kdybych neodjela na chalupu sice s banánama, ale bez mačči. Měl to být totiž taky takový rychlý letní dárek k narozeninám Momoichi Coffetearia モモイチ喫茶店, která v červnu oslavila jeden rok, a i když jsem teda dneska už ve skluzu jako blázen, tímto bych chtěla jedný ze svých oblíbených kaváren popřát všechno nejlepší. Ať tam můžu na ty vaše skvělý závitky a kafečaj chodit až do aleluja! Jo? Tak jo! :)

PS: Na druhou stranu, teď v sobotu prošel pohár zatěžkávací zkouškou – dětskýma mlsnýma jazýčkama, který jsou dost nekompromisní. A maččanánovka je asi fakt dost dobrá, protože „žabičkovou“ zmrzku měli ti raubíři až za ušima. A že jich u nás bylo! Čtyři ještě hluboko pod zákonem a osm… docela nedááávno a skoro čerstvě plnoletých. :P

PPS: Ještě mám zálusk na maččananasovou limošku, protože… PANEBOŽE, to je taky děsně dobrýýý! A pak udělám mačča cheesecake s růžema a… Už jsem vám řekla, že mačču miluju?

PPPS: A znáte tenhle fór?

Host: „Pane vrchní, dal bych si mačča frappuccino a grahamové lupínky s okurkovým dipem!“
Vrchní: „Hmm. A mladej… bylo ti už osmnáct?“
Host: „Ano, bylo. Chcete občanku?“
Vrchní: „Tak si dej pivo a neser.“

Můj oblíbený pepř a spol. Kampot.cz

Nejlepší pepř na světě! Farmářské a divoké fair trade koření z Kambodži. Plus čokoláda, čaj, rum... Bum! <3

Mňám. Kuk!

Mám pro vás slevu 10% nejen na dokonalý pepř a koření!
Na stránkách kampot.cz zadejte
v objednávce do políčka „slevový kupón“
JAJA10

Koupit na Kampot.cz
s 10% slevou

Suroviny:

Příprava:

Oloupejte banány a nakrájejte je na kolečka, která dejte zamrazit na alespoň 12 hodin (přes noc). Banán vcelku se vám bude hůř mixovat.

TIP: Rozprostřete kolečka banánů na větší plochu a dejte je od sebe, nám se s Maxem v pytlíčku (logicky) slepily, a bylo tím pádem dost jedno, že jsme si dali tu práci s jejich nakrájením. No, znáte to. I mistr tesař, že…

Postup:

1. Dejte zmražená kolečka banánů do mixéru, zalijte je kokosovým mlékem a všechno umixujte do hladka.

2. Přidejte prášek mačča a ještě trochu promixujte, ať máte zmrzlinu krásně zelenou.

3. Pokud máte směs tekutější, než byste chtěli, přendejte obsah do uzavíratelné misky a na chvíli ji ještě zamrazte, podle potřeby.

TIP: Když chci, aby mi zmrzlina dobře držela a šly dělat kopečky, tak ji ještě na dvě hodiny zmrazím a každou půlhodinu ji v misce promíchám a uhladím lžící.

4. Nandejte si do misky pár maččanánových kopečků, zasypte je drcenými oříšky, přidejte pár malin a dozdobte jedlými květy.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Probíhá tu diskuze! Píšeme si k tématu, mimo něj, cokoliv :)

  1. Ahoj Jajo,

    prave jsem zmrzku vyrobila a hned jsme ji s muzem zhltli, jako uplne vsechnu (jsme hrozny prasatka), vylizali misky a zitra udelam vic! Miluju, jak je to jednoduchy, nejsou v tom zadny sladidla a matchu miluju taky :). Mimochodem, moc ti fandim, dekuju za super prispevky na Instagramu! Uz se mec tesim na kucharku! Mej se krasne!

    • Ahoj Evi, to mě teda tak těší! Viď? A přitom je to taková blbost! :D A děkuju moc za podporu, jsem ráda, že Tě můj Instagram i web takhle baví! :) Měj se taky překrásně! J.

Přidat konimentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kurzy vaření Přidejte se!

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Vietnam s Jájou - od 6. do 16. března 2019 Do Vietnamu!
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!