Maččanánová zmrzlina
Maččanánová zmrzlina
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Dezerty   Do 15 minut  

Maččanánová zmrzlina

číst dál
4 porce
12 hodin příprava + 5 minut postup
Jednoduchý Jednoduchý

Banán, mačča a kokosové mléko. Kromě pistáciových oříšků, malin a lučního kvítí je to to jediný, co budete na tenhle můj primitivní letní pohár potřebovat. Jo, a pak ještě krapet trpělivosti s mixérem, pokud ovšem nemáte třeba Vitamix, díky kterýmu budete mít zmrzlinu hotovou za tři minuty.

Popravdě, mačča – jakože „matcha“ – ten zelený práškový japonský zázrak, vypadá napsaná česky příšerně. No že jo?! Ale já chtěla udělat radost svojí korektorce, která by mi ten název – jakmile by jí recept přistál pod rukama – určitě hned opravila, viď, Hani? Ta holka je prostě děsně přísná… A skvělá! ;)

A vůbec, tenhle recept tu měl být už asi tak před měsícem, ale to bych nebyla já, kdybych neodjela na chalupu sice s banánama, ale bez mačči. Měl to být totiž taky takový rychlý letní dárek k narozeninám Momoichi Coffetearia モモイチ喫茶店, která v červnu oslavila jeden rok, a i když jsem teda dneska už ve skluzu jako blázen, tímto bych chtěla jedný ze svých oblíbených kaváren popřát všechno nejlepší. Ať tam můžu na ty vaše skvělý závitky a kafečaj chodit až do aleluja! Jo? Tak jo! :)

PS: Na druhou stranu, teď v sobotu prošel pohár zatěžkávací zkouškou – dětskýma mlsnýma jazýčkama, který jsou dost nekompromisní. A maččanánovka je asi fakt dost dobrá, protože „žabičkovou“ zmrzku měli ti raubíři až za ušima. A že jich u nás bylo! Čtyři ještě hluboko pod zákonem a osm… docela nedááávno a skoro čerstvě plnoletých. :P

PPS: Ještě mám zálusk na maččananasovou limošku, protože… PANEBOŽE, to je taky děsně dobrýýý! A pak udělám mačča cheesecake s růžema a… Už jsem vám řekla, že mačču miluju?

PPPS: A znáte tenhle fór?

Host: „Pane vrchní, dal bych si mačča frappuccino a grahamové lupínky s okurkovým dipem!“
Vrchní: „Hmm. A mladej… bylo ti už osmnáct?“
Host: „Ano, bylo. Chcete občanku?“
Vrchní: „Tak si dej pivo a neser.“

Suroviny:

Příprava:

Oloupejte banány a nakrájejte je na kolečka, která dejte zamrazit na alespoň 12 hodin (přes noc). Banán vcelku se vám bude hůř mixovat.

TIP: Rozprostřete kolečka banánů na větší plochu a dejte je od sebe, nám se s Maxem v pytlíčku (logicky) slepily, a bylo tím pádem dost jedno, že jsme si dali tu práci s jejich nakrájením. No, znáte to. I mistr tesař, že…

Postup:

1. Dejte zmražená kolečka banánů do mixéru, zalijte je kokosovým mlékem a všechno umixujte do hladka.

2. Přidejte prášek mačča a ještě trochu promixujte, ať máte zmrzlinu krásně zelenou.

3. Pokud máte směs tekutější, než byste chtěli, přendejte obsah do uzavíratelné misky a na chvíli ji ještě zamrazte, podle potřeby.

TIP: Když chci, aby mi zmrzlina dobře držela a šly dělat kopečky, tak ji ještě na dvě hodiny zmrazím a každou půlhodinu ji v misce promíchám a uhladím lžící.

4. Nandejte si do misky pár maččanánových kopečků, zasypte je drcenými oříšky, přidejte pár malin a dozdobte jedlými květy.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Probíhá tu diskuze! Píšeme si k tématu, mimo něj, cokoliv :)

  1. Ahoj Jajo,

    prave jsem zmrzku vyrobila a hned jsme ji s muzem zhltli, jako uplne vsechnu (jsme hrozny prasatka), vylizali misky a zitra udelam vic! Miluju, jak je to jednoduchy, nejsou v tom zadny sladidla a matchu miluju taky :). Mimochodem, moc ti fandim, dekuju za super prispevky na Instagramu! Uz se mec tesim na kucharku! Mej se krasne!

    • Ahoj Evi, to mě teda tak těší! Viď? A přitom je to taková blbost! :D A děkuju moc za podporu, jsem ráda, že Tě můj Instagram i web takhle baví! :) Měj se taky překrásně! J.

Přidat konimentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejbližší akce Kde se můžeme potkat a poklábosit

Můj kalendář

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Nevěříte? Instakuk!

NEJ recepty Co mě nejvíc ba

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

NEJ z bloguCo mě nejvíc... taky ba

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!
Gyro output