Krémové risotto s červenou řepou
Krémové risotto s červenou řepou
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Hlavní jídla  

Krémové risotto s červenou řepou

číst dál

Hodí se pro

Neobsahuje

4 porce
10 minut příprava + 25 minut postup
Jednoduchý Jednoduchý

Další z karanténních a jednoduchých receptů ve stylu „co dům dal“, který jsme připravovaly spolu s naší eLiškou. Zkuste část zeleniny rozmixovat do řídkého pyré a rýži jím nejenom obarvit, ale i dochutit! A nezapomeňte na víno, který na rozdíl od vývaru doporučuju neoželet…

Povídání k technice risotta a další nápad na recept najdete tuhle v receptu na Krémové brynzoto s koprem.

Funkční přírodní kosmetika J.Oli Origins

Nejlepší funkční kosmetika v Česku. V korejským stylu!

Pro inspiraci sem

Dárek k nákupu nad 2 400 Kč v hodnotě 1 200 Kč
zadejte v košíku kód
DAREKODJAJI

A získáte cestovní kosmetickou sadu ZDARMA

Jak na to? Vyberte si produkt/y v minimální hodnotě 2 400 Kč, přihoďte k nim do košíku mini set GPC, zadejte kód: DAREKODJAJI, díky kterému se vám pak automaticky cena mini setu odečte od celé objednávky a vy ho tak získáte zdarma jako dárek.

Koupit na Joliorigins.cz
a dostat dárek!

Suroviny:

  • 100 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • máslo
  • 300 g rýže (arborio/carnaroli)
  • 200 ml suchého vína
  • 800 ml zeleninového vývaru/vody
  • 2 bulvy vařené červené řepy
  • parmezán
  • sůl
  • čerstvý pepř

Postup:

Pokud máte Instagram, můžete se podívat na video postup tuhle v odkazu.

1. Cibuli na kostičky a česnek nadrobno zlehka orestujte na olivovém oleji s trochou másla.

2. Přidejte rýži a společně ještě trochu opečte.

3. Přilijte víno a během míchání nechte vyvařit. Rozdělte si vývar/vodu napůl a část ho/jí přilijte – za stálého míchání začněte vařit risotto.

4. V druhé polovině vývaru/vody rozmixujte jednu bulvu řepy na řídké pyré. Rýži znovu podlijte tekutinou, nechte znovu vyvařit, a pak už podlévejte řepovým pyré a pokračujte v risotto technice.

5. Nastrouhejte parmezán, na kostičky nakrájejte druhou bulvu řepy a ukrojte pár silnějších plátků másla.

6. K hotovému risottu přidejte máslo, nastrouhaný parmezán a vmíchejte kousky červené řepy, vytvořte krémovou konzistenci (krémovější než ja, zapomněla jsem nechat běžet indukci na 2 a odběhla k malý :)) a dochuťte solí a pepřem.

A dejte si do nosu!

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kurzy vaření Přidejte se!

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Vietnam s Jájou - od 6. do 16. března 2019 Do Vietnamu!
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!