Miluju kimči. A miluju ho dokonce tak moc, až jsem si řekla, že z něj občas zkusím něco uvařit anebo upíct. Abychom měli obměnu k jeho čistě fermentovaný podobě. A tak tu kromě naloženého kimči najdete recept na pár zajímavých variací. Zkusíte je taky? Dneska mám pro vás tuhle jednoduchou, pikantní, tvarohovou pomazánku!
A kdyby vám to nestačilo, anebo jste snad neměli naložený základ, tuhle je pár receptů, co by vás mohly bavit!
pokud neseženete dobrou brynzu, zkuste pomazánku s tvarohem (miluju tenhle z Držovic).
Máte doma sklep?
A mohla bych ho vidět?
Mám pro vás slevu 10% při objednání na zembag.cz!
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA10
1. Kimči nasekejte na drobno a dejte do misky.
TIP: Čím uleželejší kimči použijete, tím lépe! Déle fermentované kimči má výraznější a plnější chuť, protože je pořádně prokvašené.
2. Ke kimči prolisujte česnek.
TIP: Pokud vás syrový česnek nadýmá nebo vás jinak dráždí, zkuste ho rozpůlit a vyjmout vnitřní klíček plný enzymů, které můžou dráždit trávicí systém.
3. Přidejte brynzu, majonézu a šťávu z kimči, promíchejte.
4. Dochuťte solí, čerstvým pepřem a případně chilli vločkami.
Já ji mám nejradši na domácím semínkovém kváskovém chlebu, ozdobenou klíčky. Třeba čerstvý rukoly, kterou vidíte na obrázku.
Mňam. Skvělá. Výrazná a pikantní. To já ráda. Moc jsem si pochutnala. Určitě doporučuji.
PS: Škoda jen, že nemáte na webovkách možnost vyhledávat, stačilo by zadat kimchi a nemusela bych klikat a klikat..a nebo jsem jen slepá a lupu jsem nenašla ?