Kimči pomazánka
Kimči pomazánka
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Do 15 minut   Ostatní  

Kimči pomazánka

číst dál

Hodí se pro

Neobsahuje

1 miska
5 minut příprava + 5 minut postup
Jednoduchý Jednoduchý

Miluju kimči. A miluju ho dokonce tak moc, až jsem si řekla, že z něj občas zkusím něco uvařit anebo upíct. Abychom měli obměnu k jeho čistě fermentovaný podobě. A tak tu kromě naloženého kimči najdete recept na pár zajímavých variací. Zkusíte je taky? Dneska mám pro vás tuhle jednoduchou, pikantní, tvarohovou pomazánku!

A kdyby vám to nestačilo, anebo jste snad neměli naložený základ, tuhle je pár receptů, co by vás mohly bavit!

Na pomazánku je nejlepší hodně uleželé kimči. Výsledek bude díky tomu výraznější a chutnější!

pokud neseženete dobrou brynzu, zkuste pomazánku s tvarohem (miluju tenhle z Držovic).

Suroviny:

  • 6 lžic uleželého kimči
  • 1 malý stroužek česneku
  • 4 lžíce brynzy
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce kimči šťávy
  • chilli vločky
  • sůl
  • pepř

Postup:

1. Kimči nasekejte na drobno a dejte do misky.

TIP: Čím uleželejší kimči použijete, tím lépe! Déle fermentované kimči má výraznější a plnější chuť, protože je pořádně prokvašené.

2. Ke kimči prolisujte česnek.

TIP: Pokud vás syrový česnek nadýmá nebo vás jinak dráždí, zkuste ho rozpůlit a vyjmout vnitřní klíček plný enzymů, které můžou dráždit trávicí systém.

3. Přidejte brynzu, majonézu a šťávu z kimči, promíchejte.

4. Dochuťte solí, čerstvým pepřem a případně chilli vločkami.

Já ji mám nejradši na domácím semínkovém kváskovém chlebu, ozdobenou klíčky. Třeba čerstvý rukoly, kterou vidíte na obrázku.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Probíhá tu diskuze! Píšeme si k tématu, mimo něj, cokoliv :)

  1. Mňam. Skvělá. Výrazná a pikantní. To já ráda. Moc jsem si pochutnala. Určitě doporučuji.

    PS: Škoda jen, že nemáte na webovkách možnost vyhledávat, stačilo by zadat kimchi a nemusela bych klikat a klikat..a nebo jsem jen slepá a lupu jsem nenašla ?

Přidat konimentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kurzy vaření Přidejte se!

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Vietnam s Jájou - od 6. do 16. března 2019 Do Vietnamu!
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!