Jak na nejjednodušší sněhové pusinky, aby se vždycky povedly? Bílé i barevné pro malé jednorožce. A jak je udělat tím nejjednodušším způsobem, aby se vždycky povedly. Bez napařování bílkové hmoty, anebo potřeby vyrábět cukrový sirup.
Základem je vyšlehat dobře sníh, aby dělal špičky, při vyndání metly. Tzn. aby se neohýbal, nekácel nebo nedej bože netáhnul. To se pak pusinky rozjedou a nebudou držet tvar ani, když použijete ozdobnou špičku.
Pokud chcete pusinky barvit a nemáte doma potravinářské barvivo, můžete využit třeba modrý prášek ze spiruliny. Anebo drcené lyofilizované ovoce (na vše můžete využít můj slevový kód JAJA5 na 5% slevu z celého nákupu). Na to ale pozor! Váže na sebe vlhkost, a tak může po přidání prášku bílkové hmotě trvat dýl, než bude opravdu pevná a vytvářet potřebné špičky. Šlehejte proto opravdu dlouho a vydatně!
Pusinky se nepečou, ale nejlíp suší a to při 100°C. Při vyšší teplotě se budou zbarvovat do karamelova.
Nebojte se ani světlého třtinového cukru (krystaly odpovídající krupicovému cukru), ten je na vyšlehání sněhu lepší než moučka, ptž svou krubostí pomáhá bílky našlehávat a postupně se v troubě úplně rozpustí. A ani vám takový druh sníh nezabarví do hněda, jak můžete vidět na videu.
Aby se vám pusinky na plech dobře stříkaly, naneste do každého rohu trochu sněhu a připlácněte a uhlaďte na něm pečicí papír. Tak se vám nebude nic posouvat. Anebo si pořiďte kvalitní nepřilnavý plech, na který žádný pečicí papír nepotřebujete. Jen počítejte s tím, že bude mít spodek pusinky lehce karamelovou barvu.
Kuchyňské vychytávky a pomocníci, co se vám můžou určitě hodit. Stejně jako mně.
Další přístrojeChcete slevu 10%? Tak jo. Při objednání na traminal.cz
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA10
1. Odvážené bílky dejte do šlehací nádoby, osolte a začněte šlehat na střední výkon. Vyšlehejte do polotuha. Potrvá to asi 2 minuty
2. Přisypte cukr a šlehejte dál asi minutu. Pak zvyšte na nejvyšší rychlost a šlehejte do tuha. Potrvá to další 3-4 minuty.
3. Pokud budete sníh barvit, přidejte 1-3 lžičky prášku a šlehejte další asi 2-3 minuty do tuhého sněhu.
4. Pak tuhý sníh přendejte do trezírovacího (plnícího) sáčku s ozdobnou špičkou, pokud nemáte nepřilnavý plech, nastříkejte trochu pěny do každého rohu, připlácněte na něj a uhlaďte pečicí papír, aby se vám při dělání pusinek nikam neposouval.
5. Nastříkejte pusinky a sušte při 100°C do křehka a křupava, asi 2 až 2,5 hodiny.
Pokud budete pusinky sušit v horkovzdušné troubě nezapomeňte stáhnout teplotu o 20°C. Jinak se připravíte o sněhově bílou.
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...