Téměř nikdy nedělám polívky stejně. Je to totiž škoda. Je tolik skvělých možností a chutí, jak i třeba takovou dýňovku uvařit. A tak vám dám i několik typů na ty, které byste měli určitě taky vyzkoušet, snad se holky nebudou zlobit: Dýňová polévka s jablkem a oříškovým máslem od Markétky Pavleye, Dýňová polévka s tahini a cizrnou nebo Dýňovo-mrkvová s červenou čočkou a vlašskými ořechy od Lucie z Delicious blogu.
Já dýně vařím, peču i griluju od podzimu do jara. Je to neskutečně vděčná surovina! Tahle varianta s granátovým jablíčkem a koriandrem má v sobě závan Asie, kterou tolik miluju. A tak pokud vás tyhle dálky taky lákají, určitě tuhle kombinaci vyzkoušejte. Jednou mi tenhle krém někde otiskli místo koriandru s mátou… ale prej to bylo taky skvělý. Takže si určitě s bylinkama hrajte, třeba přijdete ještě na něco dalšího!
Jinak si dýni na polévku většinou dopředu peču v troubě. Člověk to nemusí hlídat. Prostě nastavím budík na 20 minut a mám základ hotový.
Když nemám svůj zeleninový vývar, kupuju ten od kluků z Konečně vývar, protože je jakobych si ho dělala sama, jen mi to šetří čas.
A pak si do krému taky kreslím kokosovým mlékem. Nejradši mám teď Real THAI v Tetrapaku, obsahuje totiž 85% kokosového extraktu a 15% vody, takže je ještě kokosovější než moje dřív nejoblíbenější mléko od AROY-D (60% kokos 40% voda).
Doplňky stravy, kvalitní produkty pro zdraví i do kuchyně. To chceš!
Pro inspiraci semMám pro vás slevu 5% při objednání na fabini.cz!
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA5
1. Nejprve si důkladně omyjte dýni, protože ji použijete i se slupkou. Pak ji osušte, rozkrojte na půl, vydlabejte lžící semínka a nakrájejte ji na menší kostky.
2. Pekáček vyložte pečícím papírem, rozložte na něj kostky dýně a pečte je v předehřáté troubě na 200°C cca 20 minut zacáknuté kapkou oleje.
3. Nakrájejte si cibuli na kostičky, půjde vám lépe sloupnout, rozříznete-li ji na půl a až teprve pak oloupete suchou slupku.
4. Rozdělejte si granátové jablko a nachystejte zrníčka.
1. Na kokosovém tuku orestujte cibulku do sklovata, pak ji zasypte skořicí, přidejte na drobno nakrájený zázvor a opékejte ještě tak dlouho než se koření hezky rozvoní.
2. Přidejte pečenou dýni a zalijte ji kokosovým mlékem a vývarem.
3. Přendejte do mixéru se stroužky česneku a všechno rozmixujte do hladka.
4. Krém vraťte zpět do hrnce a přisypte quinou, kterou cca 10-15 minut vařte, dokud nezměkne.
5. Polévku rozdělte do misek, přidejte pár zrníček granátového jablka, zakápněte kokosovým mlékem a nechte si chutnat.
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...