Čokoládovo-cuketové raw řezy s lískovými oříšky
Čokoládovo-cuketové raw řezy s lískovými oříšky
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Dezerty  

Čokoládovo-cuketové raw řezy s lískovými oříšky

číst dál
20 kusů
10 minut příprava + 315 minut postup
Středně obtížný Středně obtížný

Potýkáte se s cuketovou sezónou, máte mraky cukínek a už nevíte co s nima? Nutno dodat, že výrobou řezů strávíte pouhých 15 minut (s výkonnějším mixérem, používám Vitamix), zbytek za vás dokoná lednice. Patří k mým nejoblíbenějším a na akcích, kde připravuji vitariánské menu, mizí mezi prvníma.

Čokoládovo-cuketové raw řezy s lískovými oříšky

Díky kakaovému máslu vydrží řezy v tuhé formě i při pokojové teplotě. Bod tání kakaového másla se totiž pohybuje až kolem 35°C.

A kdyby vás náhodou řezy omrzely, tak zkuste tenhle můj raw čokoládovo-cuketový dort s jahodama a mochyní.

Na korpus:

  • 150 g mandlí (namočených alespoň na 4 hodiny ve vodě)
  • 60 g lískových oříšků
  • 3 lžíce medu
  • 1 vanilkový lusk

Na náplň:

Příprava:

1. Do většího hrnce nalijte 1,5 litru vody, přiveďte k varu a stáhněte teplotu na střední stupeň.

2. Na struhadle nebo v robotu nastrouhejte kakaovou hmotu a kakaové máslo. Vysypte do mísy z varného skla nebo kovu. Mísu dejte na hrnec s horkou vodou a za pomalého míchání kakaové produkty rozpusťte. Chcete-li 100% zachovat vitariánské zásady, nerozpouštějte tuk ve vodní lázni při vyšší teplotě než je 48°C.

3. Mandle zceďte a nechte okapat.

Postup:

1. Plech o velikosti 30×20 cm s vyšším okrajem vyložte potravinovou folií, řezy pak půjdou líp ven.

2. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem vyškrábněte zrníčka jako můžete vidět na videu.

3. Na robotu rozmixujte všechny ořechy zvlášť a v míse je promíchejte spolu s medem a vanilkovými zrníčky.

4. Natlačte na dno plechu a pěkně udusejte. Dejte do ledničky.

5. Do rozpuštěné čokolády přilijte a vmíchejte kokosové mléko, sirup, mandlové máslo i sůl.

6. Nastrouhejte si cuketu na hrubším struhadle, vymačkejte z ní vodu a přidejte ke zbytku.

7. Vše rozmixujte do hladka, tak aby vám vznikl jednolitý krém.

8. Na hrubo si nasekejte lískové ořechy.

9. Vyndejte korpus z ledničky, nalijte na něj čokoládovou náplň, sklepejte a zatřeste s formou, aby byl povrch hladký, posypte ořechy a nechte vychladit alespoň dvě hodinky.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Probíhá tu diskuze! Píšeme si k tématu, mimo něj, cokoliv :)

Přidat konimentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejbližší akce Kde se můžeme potkat a poklábosit

Můj kalendář

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Nevěříte? Instakuk!

NEJ recepty Co mě nejvíc ba

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

NEJ z bloguCo mě nejvíc... taky ba

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Gyro output