Čokoládovo-cuketové raw řezy s lískovými oříšky
Čokoládovo-cuketové raw řezy s lískovými oříšky
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Dezerty  

Čokoládovo-cuketové raw řezy s lískovými oříšky

číst dál
20 kusů
10 minut příprava + 315 minut postup
Středně obtížný Středně obtížný

Potýkáte se s cuketovou sezónou, máte mraky cukínek a už nevíte co s nima? Nutno dodat, že výrobou řezů strávíte pouhých 15 minut (s výkonnějším mixérem, používám Vitamix), zbytek za vás dokoná lednice. Patří k mým nejoblíbenějším a na akcích, kde připravuji vitariánské menu, mizí mezi prvníma.

Čokoládovo-cuketové raw řezy s lískovými oříšky

Díky kakaovému máslu vydrží řezy v tuhé formě i při pokojové teplotě. Bod tání kakaového másla se totiž pohybuje až kolem 35°C.

A kdyby vás náhodou řezy omrzely, tak zkuste tenhle můj raw čokoládovo-cuketový dort s jahodama a mochyní.

Na korpus:

  • 150 g mandlí (namočených alespoň na 4 hodiny ve vodě)
  • 60 g lískových oříšků
  • 3 lžíce medu
  • 1 vanilkový lusk

Na náplň:

Příprava:

1. Do většího hrnce nalijte 1,5 litru vody, přiveďte k varu a stáhněte teplotu na střední stupeň.

2. Na struhadle nebo v robotu nastrouhejte kakaovou hmotu a kakaové máslo. Vysypte do mísy z varného skla nebo kovu. Mísu dejte na hrnec s horkou vodou a za pomalého míchání kakaové produkty rozpusťte. Chcete-li 100% zachovat vitariánské zásady, nerozpouštějte tuk ve vodní lázni při vyšší teplotě než je 48°C.

3. Mandle zceďte a nechte okapat.

Postup:

1. Plech o velikosti 30×20 cm s vyšším okrajem vyložte potravinovou folií, řezy pak půjdou líp ven.

2. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem vyškrábněte zrníčka jako můžete vidět na videu.

3. Na robotu rozmixujte všechny ořechy zvlášť a v míse je promíchejte spolu s medem a vanilkovými zrníčky.

4. Natlačte na dno plechu a pěkně udusejte. Dejte do ledničky.

5. Do rozpuštěné čokolády přilijte a vmíchejte kokosové mléko, sirup, mandlové máslo i sůl.

6. Nastrouhejte si cuketu na hrubším struhadle, vymačkejte z ní vodu a přidejte ke zbytku.

7. Vše rozmixujte do hladka, tak aby vám vznikl jednolitý krém.

8. Na hrubo si nasekejte lískové ořechy.

9. Vyndejte korpus z ledničky, nalijte na něj čokoládovou náplň, sklepejte a zatřeste s formou, aby byl povrch hladký, posypte ořechy a nechte vychladit alespoň dvě hodinky.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Probíhá tu diskuze! Píšeme si k tématu, mimo něj, cokoliv :)

Přidat konimentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kurzy vaření Přidejte se!

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Vietnam s Jájou - od 6. do 16. března 2019 Do Vietnamu!
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!