Potýkáte se s cuketovou sezónou, máte mraky cukínek a už nevíte co s nima? Nutno dodat, že výrobou řezů strávíte pouhých 15 minut (s výkonnějším mixérem, používám Vitamix), zbytek za vás dokoná lednice. Patří k mým nejoblíbenějším a na akcích, kde připravuji vitariánské menu, mizí mezi prvníma.
Díky kakaovému máslu vydrží řezy v tuhé formě i při pokojové teplotě. Bod tání kakaového másla se totiž pohybuje až kolem 35°C.
A kdyby vás náhodou řezy omrzely, tak zkuste tenhle můj raw čokoládovo-cuketový dort s jahodama a mochyní.
Máte doma sklep?
A mohla bych ho vidět?
Mám pro vás slevu 10% při objednání na zembag.cz!
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA10
1. Do většího hrnce nalijte 1,5 litru vody, přiveďte k varu a stáhněte teplotu na střední stupeň.
2. Na struhadle nebo v robotu nastrouhejte kakaovou hmotu a kakaové máslo. Vysypte do mísy z varného skla nebo kovu. Mísu dejte na hrnec s horkou vodou a za pomalého míchání kakaové produkty rozpusťte. Chcete-li 100% zachovat vitariánské zásady, nerozpouštějte tuk ve vodní lázni při vyšší teplotě než je 48°C.
3. Mandle zceďte a nechte okapat.
1. Plech o velikosti 30×20 cm s vyšším okrajem vyložte potravinovou folií, řezy pak půjdou líp ven.
2. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem vyškrábněte zrníčka jako můžete vidět na videu.
3. Na robotu rozmixujte všechny ořechy zvlášť a v míse je promíchejte spolu s medem a vanilkovými zrníčky.
4. Natlačte na dno plechu a pěkně udusejte. Dejte do ledničky.
5. Do rozpuštěné čokolády přilijte a vmíchejte kokosové mléko, sirup, mandlové máslo i sůl.
6. Nastrouhejte si cuketu na hrubším struhadle, vymačkejte z ní vodu a přidejte ke zbytku.
7. Vše rozmixujte do hladka, tak aby vám vznikl jednolitý krém.
8. Na hrubo si nasekejte lískové ořechy.
9. Vyndejte korpus z ledničky, nalijte na něj čokoládovou náplň, sklepejte a zatřeste s formou, aby byl povrch hladký, posypte ořechy a nechte vychladit alespoň dvě hodinky.
I´m in love!!!
<3