Caesar salát. Bez Caesara
Caesar salát. Bez Caesara
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Do 15 minut  

Caesar salát. Bez Caesara

číst dál

Hodí se pro

Neobsahuje

2 porce
5 minut příprava + 5 minut postup
Jednoduchý Jednoduchý

Desetiminutová večeře? To je Caesar salát bez Caesara! A taky jeden z mých nejoblíběnějších salátů, ke kterýmu nepotřebuju prakticky nic kromě létem dozrálou zeleninku ze zahrádky, čerstvou majonézu, libovolnou kvalitní hořčici a kousek sýra a starýho pečiva.

Recept na tyhle typy salátů asi není třeba, přesto si ho sem odložím. Co kdyby vás popadla chuť na něco výbornýho, rychle hotovýho prakticky z čehokoliv, co máte určitě doma, a neměli jste zrovna žádnou velkou chuť do vaření.

Caesar bez Caesara není žádná věda! Stačí vám k němu dobrá majonéza, listovej salát, plus klidně další zelča ze zahrádky, kousek tvrdýho sýra (ideálně parmezán), kvalitní (hrubozrná) hořčice – tohle je taková moje úchylka, miluju hořčicce z německejch farmářskejch trhů, a když jsme tam na vejletě, kupuju si je do zásoby! Mám tak teď třeba skvělou domácí hrubozrnnou, mangovou a s brusinkama, a všechny jsou úplně boží! Doporučuju! –  stará houska nebo kus jinýho pečiva (klidně týhle boží fokáči), sůl a pepř. A kousek másla nebo oliváče na křupavý krutónky!

A jak na krémovej dresink do salátu? Dělám ho tuhle úplně jednoduše, jen zachovávám poměr: na jeden díl hořčice dva díly majonézy, přidám špetku soli a čerstvě namletej pepř. To vmíchám do listovýho salátku a přistrouhnu parmezán. Easy peasy.

PS: A už znáte Caesar špekáček? :D :P Ten měl vloni třeba dost úspěch, jako.

Suroviny:

  • 2 menší starší semínkové housky (nebo jiné pečivo)
  • 1 stroužek česneku
  • máslo nebo olivový olej na krutónky
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 hlávku salátu (zahradního nebo římského)
  • 2 rajčátka
  • cca 30 g parmezánu
  • sůl (používám solný květ s citronovou kůrou nebo s růží)
  • čerstvě mletý pepř

Příprava:

1. Na troše tuku osmahněte na kostičky nakrájené pečivo s nadrobno nasekaným stroužkem česneku, který přihoďte až ke konci, ať se nepřipálí, ale křupavé houstičky příjemně ovoní.

2. V mističce smíchejte majonézu s hořčicí v poměru 2:1. Množství nechám na vás. Mně na dvě porce stačí dvě lžíce majonézy a jedna lžíce hořčice. Osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou.

3. Omyjte a na hrubo nakrájejte (nebo natrhejte) listy salátu.

4. Omytá rajčátka nakrájejte na měsíčky.

5. Nastrouhejte parmezán na drobnější straně struhadla.

Postup:

1. Na listy salátu nasypejte nastrouhaný parmezán a promíchejte. Přidejte dresink z majonézy a hořčice a znovu promíchejte.

2. Salát nandejte do hlubokých talířů, zasypejte česnekovými krutony a dozdobte rajčátky.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejbližší akce Kde se můžeme potkat a poklábosit

Můj kalendář

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Nevěříte? Instakuk!

NEJ recepty Co mě nejvíc ba

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

NEJ z bloguCo mě nejvíc... taky ba

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!
Gyro output