Sušička potravin, ovoce, zeleniny a hub Sedona

Sušička Sedona Velký pomocník nejen pro vitariány.

číst dál

Supersušička!

Jsem vášnivá houbařka, a to taková, že k ruce potřebuju vždycky nějaký atlas, protože se vrhám na všechno, co vypadá a voní jako houba. Doma mi to protřídí a půlku z toho vyhodí, :) ale stejně vždycky zápasíme s několika kily, které následně čistíme, krájíme a sušíme.

Taky miluju oříšky. Vlašáky, kešu a mandle asi nejvíc. A pak taky dýňová a slunečnicová semínka, takže dost volného času trávím vymýšlením marinád, do kterých je nakládám a pak suším, abychom s rodinou a přáteli měli co chroupat při společných setkáních.

Jako malé mi tatínek z CountryLifu nosil ovocné plátky, jedla jsem je místo bonbónů, které jsem kvůli ekzémům nesměla. Je to nejlepší „žužu“ na světě. Zbožňuju palačinky, štrúdl, ale i ostrou mexickou kuchyni. A tohle všechno a ještě mnohem víc, můžete snadno připravit v sušičce Sedona.

Je to pomocnice, kterou – kdybych byla vitariánka – z fleku vyměním za troubu. Přesto že nejsem, je to kamarádka, co mi usnadňuje práci a provází mě na mé cestě za zdravím.

Co na ní mám a proč si myslím, že je mezi sušičkami zrovna ta nej? Tak čtěte…

Proč Sedona a né Excalibur?

  • Protože má normální dvířka, nikoliv poklop, který vypadá jako od bunkru a navíc špatně na sušičce drží.
  • Protože má jednoduchý ovládací panel zepředu jako trouba a ne vzadu zvrchu, ke kterému se nedostanete, máte-li ji v poličce.
  • Protože se jí „neopocují“ přední dvířka, přes která u Excaliburu občas není zcela vidět!
  • Protože je bytelnější a prostě se mi víc líbí.
  • A protože když máte tu možnost, vybrat si to nejlepší, tak to prostě uděláte.

Není sušička zbytečný krám?

Není, pokud si chcete pochutnávat na sezónních surovinách po celý rok, máte jich hodně ke zpracování a nechcete jen nakládat a zavařovat. No a nebo se zajímáte o (vitariánství) raw food a chcete ozvláštnit svůj jídelníček.

Sušení je neinvazivní a přirozený způsob uchovávání potravy bez použití chemie. Sušit můžete ovoce, ořechy, houby, zeleninu, bylinky, koření a vytvářet tak plnohodnotná zdravá jídla. ;)

A že to dlouho trvá? Copak u sušičky budete těch 6/8/12 hodin stát? Poběží vám v tichosti přes noc a vy v klidu můžete spát. Jen tam tu čerstvou surovinu šoupnete, a pak ji usušenou vyndáte. A to je přeci otázka několika vteřin.

Ráda vám poradím!

Díky firmě Traminal.cz, vám můžu předvést svůj strojový arzenál na kurzech a workshopech vaření i (ne)vaření a poradit vám, pokud třeba váháte při výběru nějakého malého kuchynského spotřebiče.

Úžasná vstřícnost lidí z Traminal.cz mi umožnila splnit si sen a pracovat s těmi nejlepšími přístroji. Měla jsem možnost si se všemi „pohrát“ a vybrat si podle chuti opravdu to nej.

Proto pokud hledáte skvělého kuchyňského pomocníka a nebo třeba jen inspiraci a dobrou radu, tak jsem tu zase jenom pro vás!

Sleva, sleva, SLEVA

Hodňáci z Traminalu mi pro vás navíc připravili milou SLEVU 5 %!

Získáte ji jednoduše zadáním slevového kódu: 75458981 v prvním kroku objednávky na webových stránkách www.traminal.cz.

Slevu můžete utíkat využít na tyhle přístroje: spiralizéry Lurch, mixéry Vitamix, odšťavňovače Kuvings, roboty Ronic, sušičky Sedona a robot KitchenAid.

Vidět a vyzkoušet si všechny krasavce na živo můžete na mých kurzech, workshopech a hodinách vaření i nevaření.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Probíhá tu diskuze! Píšeme si k tématu, mimo něj, cokoliv :)

  1. Nejaké rady na marinády na oříšky ze Sedony.
    Sedonu mám roka ráda bych vyzkoušela víc :-)

    Děkuji

    • Dobry vecer, jak moc susicka Sedona „zere“ elektrinu? Asi ta nejcastejsi susickova otazka, ale zajimalo by me, jestli u susicek tohoto typu a ceny je treba vice uspornejsi nez ty zastarale. Dekuji za odpoved.

    • Dobrý den, Kačko, záleží na typu sušičky a jeho příkonu. Podívejte se třeba rovnou na stránky Traminal.cz, tam najdete údaje v parametrech. :) Krásné Vánoce!J.

Přidat konimentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejbližší akce Kde se můžeme potkat a poklábosit

Můj kalendář

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Nevěříte? Instakuk!

NEJ recepty Co mě nejvíc ba

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

NEJ z bloguCo mě nejvíc... taky ba

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Gyro output