Odšťavňovač Kuvings

Odšťavňovač Kuvings Ten má ale šťávu!

číst dál

Pan Odšťavňovač.

Když se u nás doma řeklo slovo odšťavňovač, všichni do jednoho obrátili oči v sloup. Každý si s ním spojil neskutečné množství práce. S jeho sestavováním, krájením surovin na malé kousky, následně rozděláváním a nekonečným čištěním.

To všechno  kvůli troše vitamínů v několika skleničkách sezónní šťávy. Pak se odvezl k babičce, dal se do „letní kuchyně“ a už se o něm nikdy nemluvilo.

No jo, jenže teď jsem si našla Kuvings. A to je vám panečku něco!

Myslíte si, že vám tu vykládám pohádky? Ale kdepak.

Víte, já než si něco koupím, ráda si to vyzkouším. Zvlášť, pokud jde o něco, co má skutečně nějakou dobu vydržet, dobře sloužit a stát jednoduše za to! A tak mě napadlo, že by bylo fajn vám něco takového umožnit.

Vyzkoušejte si Kuvings sami!

Chcete si odšťavování vyzkoušet? Ošahat si ho a zjistit, co na něm mám? Tak přijďte na některý z mých kurzů, workshopů nebo hodin vaření!

Kuvings je nízkootáčkový šnekový odšťavňovač. Tak jako u mixéru jsou výhodou vysoké otáčky, u odšťavňovače je zapotřebí naopak těch nízkých. Alespoň, co se výtěžnosti zdraví prospěšných látek z ovozelu týče.

Kvůli čemu jinému také odšťavňovač pořizujeme, viďte? Proč tomu tak je a proč si myslím, že je tak skvělý?

  • Díky nízkým otáčkám (60 otáček/min) nedochází při odšťavování ovoce a zeleniny k tak mohutné oxidaci, narozdíl od rychlých odstředivek. Šťáva si tak zachovává maximální množství enzymů, vitamínů i ostatních zdraví prospěšných látek.
  • Má velký otvor (7,5 cm!), což osobně považuju za skoro největší benefit. Nemusím se zdržovat krájením ovozelu na malé kousky. V pohodě zvládne běžně velké jablko, rajče, celou mrkev, menší bulvu červené řepy…
  • Do vertikálního šneku narozdíl od horizontálního (jako třeba u Sana by Omega) padají veškeré plodiny samy svou vlastní vahou a nemusíte mu ve většině případů pomáhat tlačidlem.
  • Kromě klasického ovoce a zeleniny skvěle odšťavuje bobuloviny (rybíz, třešně, borůvky…) a listovou zeleninu (špenát, mangold, řepa…).
  • Řada Kuvings Exclusive má navíc skvělé příslušenství. Pouhou výměnou sítka předěláte odšťavňovač v homogenizér s jehož pomocí vyrábím třeba ořechová másla a v létě oceníte jednoduchost v přípravě sorbetů nebo zmrzlin. Další síto vám umožní připravovat báječná ořechová mléka a různá smoothies. Navíc obsahuje velký kartáč, který pouhým nasazením a pootočením vyčistí celé sítko na jeden pohyb. Ostatně, podívejte se sami, co všechno Kuvings dovede.

Díky množství odšťaveného ovoce a zeleniny váš organismus přímo nabijete vitamínovou a enzymatickou energií, protože takové množství, co odšťavíte, byste fyzicky jen těžko dokázali sníst.

Zdravá energie.

Kuvings je každodenní součástí mého zdravého občerstvení. Když potřebuji dodat energii a skutečně se “nakopnout”, nepiju kafe, ale odšťavňuju.

Bleskově čistý.

Jestli mě něco nebaví, tak umývání nádobí. Kuvings nedávám do myčky, protože ho používám příliš často. Jeho rozložení a vyčištění mi ale nikdy nezabere déle než 3 minuty.

Součástí balení jsou šikovný kartáček i štětka, které vám umývání skvěle usnadní.

Ráda vám poradím!

Díky firmě Traminal.cz, vám můžu předvést svůj strojový arzenál na kurzech a workshopech vaření i (ne)vaření a poradit vám, pokud třeba váháte při výběru nějakého malého kuchynského spotřebiče.

Úžasná vstřícnost lidí z Traminal.cz mi umožnila splnit si sen a pracovat s těmi nejlepšími přístroji. Měla jsem možnost si se všemi „pohrát“ a vybrat si podle chuti opravdu to nej.

Proto pokud hledáte skvělého kuchyňského pomocníka a nebo třeba jen inspiraci a dobrou radu, tak jsem tu zase jenom pro vás!

Sleva, sleva, SLEVA

Hodňáci z Traminalu mi pro vás navíc připravili milou SLEVU 10 %!

Získáte ji jednoduše zadáním slevového kódu: JAJA10 v prvním kroku objednávky na webových stránkách www.traminal.cz.

Slevu můžete utíkat využít na tyhle přístroje: spiralizéry Lurch, mixéry Vitamix, odšťavňovače Kuvingsrobot KitchenAid.

Vidět a vyzkoušet si všechny krasavce na živo můžete na mých kurzech, workshopech a hodinách vaření i nevaření.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Probíhá tu diskuze! Píšeme si k tématu, mimo něj, cokoliv :)

  1. Dobrý den, jak si ten zázrak poradí s rybízem a hlavně s ostružinami? To je můj největší zahradní artikl, takže je to pro mě zásadní otázka. Děkuji za odpověď.

    • Dobrý den, Zdeňko, rybíz Kuvings odšťavňuje skvěle! :) Taky ho máme hodně, takže v sezóně z něj děláme šťávu, a pak dál zpracováváme třeba i na ovocnou dřeň apod. a máme v mrazáku jako ovocnou „zmrzku“. S ostružinama bohužel nemám zkušenost. Zas tolik jich nemáme, takže mě nikdy nenapadlo z nich šťávu dělat. Radši je sníme jen tak nebo třeba na dortu. Nicméně u nich strašně záleží na druhu. Pokud pěstujete ty velké zahradní, šťavnaté, neměl by s nima být problém. I když odpadu z nich bude víc než z rybízu (ten mimochodem odšťavňuju samozřejmě i se stonkama, ne jen kuličky). Vždycky totiž záleží na šťavnatosti ovoce. S vláknitou nebo tužší dužinou si Kuvings poradí bez problému. :) Děkuju za dotaz, prima den! J.

  2. Jani, zajímala by mě výroba ořechových másel v Kuvingsu. Doma ho mám rok a na základě rad výrobce jsem zatím nezkoušela, ale ráda bych. Teď tady u vás čtu Vaši zkušenost, je to tedy bezpečné? Moc díky!

    • Dobrý den, Míšo, je to bezpečné. Jen k ořechům dolévejte trochu oleje, ať se to hezky zpracovává. :)

    • Dobrý den,
      ráda bych také zkusila výrobu ořechových másel v Kuvingsu. Poradíte mi, prosím, ohledně přesného postupu. Mají být ořechy předem namočené? A jaký je pak poměr ořechů a oleje? Děkuji.

Přidat konimentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kurzy vaření Přidejte se!

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Vietnam s Jájou - od 6. do 16. března 2019 Do Vietnamu!
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!