Nože Kai

Nože Kai Když pořádný nůž tak z Japonska!

číst dál

Bez ostrého nože se v kuchyni prostě neobejdete, to mi asi dáte za pravdu. Vždycky si vzpomenu, na to hezké pořekadlo: „Každý správný muž, má mít vlastní nůž!“ No jo, ale co my ženy? Co my kuchařky? Svůj první KAI jsem od jednoho výjimečného muže dostala, a tak mě napadlo: „Každá správná ženská má mít chlapa, co jí ho koupí!“

Japonské nože považuju za ty nejlepší a s KAI se mi prostě pracuje skvěle! A to i přes to, že namátkou – v Čechách asi i nejznámější – německá firma J. Friedrich Dick založila svoji nožířskou manufakturu o 130 let dříve a jejich nože jsou v Čechách asi nejprofláknutější. Japonská historie výroby nožů mi je prostě nějak vnitřně bližší.

Kolik a jaké?

Nože KAI jsou pro mě klasika, skvěle mi sednou do ruky, jsou pro mě bezvadně vyvážené a přiznám se, že vlastním zatím jen oboustranně broušené, protože jsou snazší na údržbu.

Doma ani na kurzech se neobejdu bez…

  • nože šéfkuchařského
  • santoku (japonský šéfkuchařský nůž)
  • univerzálního nože
  • sekáčku
  • nože na pečivo

Tvrdost nožů.

Důležitá při výběru nožů je určitě i jejich tvrdost. SEKI MAGOROKU (red wood), tedy řada, ze které nože vlastním, má tvrdost ocele HRC 58.

Nejděte s tvrdostí příliš dolů, ostří nože nejen, že pak není kvalitní, ale nemá také žádnou velkou trvanlivost.

U nás je norma tvrdosti ocele u kuchyňských nožů HRC 52-56, což je ale podle mě málo, pokud to s kuchařinou a noži myslíte vážně.

Stačí si je vyzkoušet a už nikdy s jiným nožem krájet chtít nebudete.

Že jsou nože KAI z vysoce uhlíkové, nerezové a kované oceli je jasná věc.

Kam pro KAI?

Kupovat, ale i brousit nože chodím do showroomu KAI v Revoluční 23 na Praze 1. Je tam neuvěřitelně milý pán, který vám určitě rád poradí, tak jako třeba kdysi mně.

Sleva pro vás!

Když dáte „like“ na facebooku: KAI CZ, majitel obchodu na svých stránkách uvádí možnost získat tak na nože a celý sortiment 5% slevu. ;)

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejbližší akce Kde se můžeme potkat a poklábosit

Můj kalendář

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně na Stories

Nevěříte? Kuk!

NEJ recepty Co mě nejvíc ba

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

NEJ z bloguCo mě nejvíc... taky ba

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Gyro output