Nože Kai

Nože Kai Když pořádný nůž tak z Japonska!

číst dál

Bez ostrého nože se v kuchyni prostě neobejdete, to mi asi dáte za pravdu. Vždycky si vzpomenu, na to hezké pořekadlo: „Každý správný muž, má mít vlastní nůž!“ No jo, ale co my ženy? Co my kuchařky? Svůj první KAI jsem od jednoho výjimečného muže dostala, a tak mě napadlo: „Každá správná ženská má mít chlapa, co jí ho koupí!“

Japonské nože považuju za ty nejlepší a s KAI se mi prostě pracuje skvěle! A to i přes to, že namátkou – v Čechách asi i nejznámější – německá firma J. Friedrich Dick založila svoji nožířskou manufakturu o 130 let dříve a jejich nože jsou v Čechách asi nejprofláknutější. Japonská historie výroby nožů mi je prostě nějak vnitřně bližší.

Kolik a jaké?

Nože KAI jsou pro mě klasika, skvěle mi sednou do ruky, jsou pro mě bezvadně vyvážené a přiznám se, že vlastním zatím jen oboustranně broušené, protože jsou snazší na údržbu.

Doma ani na kurzech se neobejdu bez…

  • nože šéfkuchařského
  • santoku (japonský šéfkuchařský nůž)
  • univerzálního nože
  • sekáčku
  • nože na pečivo

Tvrdost nožů.

Důležitá při výběru nožů je určitě i jejich tvrdost. SEKI MAGOROKU (red wood), tedy řada, ze které nože vlastním, má tvrdost ocele HRC 58.

Nejděte s tvrdostí příliš dolů, ostří nože nejen, že pak není kvalitní, ale nemá také žádnou velkou trvanlivost.

U nás je norma tvrdosti ocele u kuchyňských nožů HRC 52-56, což je ale podle mě málo, pokud to s kuchařinou a noži myslíte vážně.

Stačí si je vyzkoušet a už nikdy s jiným nožem krájet chtít nebudete.

Že jsou nože KAI z vysoce uhlíkové, nerezové a kované oceli je jasná věc.

Kam pro KAI?

Kupovat, ale i brousit nože chodím do showroomu KAI v Revoluční 23 na Praze 1. Je tam neuvěřitelně milý pán, který vám určitě rád poradí, tak jako třeba kdysi mně.

Sleva pro vás!

Když dáte „like“ na facebooku: KAI CZ, majitel obchodu na svých stránkách uvádí možnost získat tak na nože a celý sortiment 5% slevu. ;)

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejbližší akce Kde se můžeme potkat a poklábosit

Můj kalendář

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Nevěříte? Instakuk!

NEJ recepty Co mě nejvíc ba

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

NEJ z bloguCo mě nejvíc... taky ba

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Gyro output