Vánoce s Jájou aneb tipy pro Ježíška 2019
Vánoce s Jájou aneb tipy pro Ježíška 2019
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Tipy, triky, postupy  

Vánoce s Jájou aneb tipy pro Ježíška 2019

číst dál

Rok se s rokem sešel, a tak vám přináším novou inspiraci v podobě tipů na (nejen) vánoční dárky. Ať už vás zaujmou nové nápady na (kulinářskou) literaturu, originální doplňky do bytu i kuchyně, tipy na přírodní kosmetiku, sportovní oblečení anebo originální předměty i služby, doufám, že vás tenhle článek především potěší a hlavně vám pomůže objevit neotřelou ježíškovskou inspiraci!

Pojďme začít knížkama. A to i těma nejen o jídle, i když je jasný, že těch tu bude nejvíc! :)

Literatura

Kuchařky

Mám pocit, že se v Česku rodí rok od roku snad už víc kuchařek než dětí. :)) Ale ono jich stejně asi nebude nikdy dost, hm? A tak tuhle jsou moje tipy na knížky, který užijete v kuchyni i mimo ni:

Knížka, která mě letos (z těch českých) nadchla asi vůbec nejvíc, že vám ji doporučuju hned jako první tip! Moje kamarádka Janina Černá alias Cukrfree.cz spolu s Hankou Valáškovou vydaly společně devíti týdenní program Zbavte se závislosti na cukru!, který není jen průvodcem a návodem, jak omezit cukr ve stravě, ale „učebnicí“ zohledňující komplexní zdravý životní styl, který neřeší jen jídlo jako potenciální zdroj nepohody moderního člověka. Velká inspirace! Knížku seženete pouze na eshopu Cukrfree.cz.

View this post on Instagram

Naše nová knížka je venku necelé dva týdny a my máme nesmírnou radost z toho, jakou radost dělá vám! A v čem je jiná? Narozdíl od těch dvou předchozích se nejedná o kuchařku, ale o kompletní návod na to, jak žít sladký život i bez cukru. Při jejím psaní jsme si říkaly, že tahle kniha měla vzniknout dávno před tím, než vznikly kuchařky. Jak jsme totiž obě s Hančou @dostdobra.cz pochopily, důležité je si nejdříve správně nastavit mysl a až poté pracovat na jídelníčku. Na druhou stranu, kdybychom tuto knihu psaly před třemi lety (kdy vyšla první cukrfree kuchařka), určitě by byla o dost jiná. Tehdy jsme totiž věřily, že ke zdraví a spokojenosti stačí správná strava a dostatek pohybu. Obě jsme ale postupem času došly k tomu, že k znovunalezení zdraví je potřeba daleko víc. Tato kniha není dalším návodem na zaručené účinnou dietu, při které budete mít pocit, že si stále něco odpíráte. I když začátky mohou být náročné, věříme, že vám náš program pomůže změnit pohled nejen na jídlo, ale i na vztah, který máte sami se sebou. Protože to, že se máte rádi a respektujete sami sebe, se velmi úzce odráží ve vztahu k vašemu zdraví, a tedy k tomu, co jíte a zda sportujete pro radost nebo z donucení. Kniha je rozdělena na 9 částí, kromě teoretické části (abyste věděli proč) a cukrfree praxe (abyste vědeli jak), zde najdete ukázkový jídelníček, recepty a deník, do kterého si můžete zapisovat svou cestu. Knihy jsou k dostání na eshopu a zakoupit si je budete moci i na autogramiádách ?❤️ Těšit se na vás budeme 6.11. v Praze @etapa_pgfoodies, 11.11. v Brně @rebelbean_vlnena, 12.11. v Ostravě @acafeostrava, 13.11. v Olomouci @kavarnavlese, 18.11. v Plzni @papirnaplzen, 19.11. v Hradci Králové @tojebistro, 21.11. České Budějovice @palubarestaurant, 27.11. Ústí n.L. @cafevefoyer ? #cukrfree #nenitojenojidle #sladkebezcukru #acafeostrava #cafevefoyer #palubarestaurace #etapa #cukrfreeprogram #papirnaplzen #autogramiada

A post shared by Janina je Cukrfree ? (@cukrfree.cz) on

Trojice vegetariánských knížek ze série Green Kitchen, který v češtině vydává moje milá Markétka Pavleye jsou zárukou, že se u vás zabydlí krásná a užitečná kulinářská inspirace z převážně rostlinných základních surovin. Knihy jsou k dostání i v knihkupectvích.

Největší přínos spatřuju pak v dokonalý kuchařský bibli užasný íránsko-americký kuchařky Samin Nosrat, která napsala knihu SALT FAT ACID HEAT, odkazující na stejnojmennou minisérii na Netflixu (doporučuju shlídnout). Víc pak netřeba dodávat.

A protože vás stále víc baví i kvašení čili fermentace, jako zdroj inspirace by se vám mohly hodit i tituly:

  • Sandor KatzSíla přírodní fermentace (CZ), základní literatura o kvašení
  • Sandor KatzArt of fermentation (EN)
  • René RedzepiThe Noma Guide to Fermentation (EN), „kuchařka“ pro pokročilé
  • Ed YongObsahuji davy (CZ) je knížka, zabývající se mikroby v našem životě, v nás i všude kolem v historickým kontextu (moc doporučuju)

Cestování

Z knížek, který propojujou gastronomii s cestováním, což je téma, který mě obecně baví moc, anebo čistě cestopisný tituly, mě zaujaly:

Kuchařka a cestovní deník od Markétky a Františka Lorencových alias Neplecha naplechu. Doslova opulentní dílo dvojice foodblogerů, kteří za 7 let procestovali desítky zemí, z nichž vybrali 18 nejzajímavějších a ty doplnily o 118 receptů a spolu s příběhy z cest přináší čtenáři velkou inspiraci nejen na výlety do celého světa. Knížku seženete pouze na eshopu Neplecha na plechu.cz.

Evergreen, který už vám možná sedí doma na poličcce. To je Gastromapa Lukáše Hejlíka. A pokud ne, doporučuju knížku pořídit nejen jako dárek pro vaše blízké. Na tomhle počinu mě baví, že Lukáš, díky svojí „diagnóze šílenec“ a práci po celé ČR, má opravdu až neskutečný přehled o podnicích od hlavního města po ty v „horní-dolní v Kotěhůlkách“. Tahle knížka vás nevytáhne jen za dobrým jídlem, ale taky na výlety po naší krásné zemi. A z toho mám já osobně radost snad ještě větší! Knížku pořídíte snad úplně všude. :D

Ladislav Zibura a jeho nová knížka Prázdniny v Evropě, kterou opět ilustrovalo duo ze studia Tomski & Polanski asi nemusím taky dlouze přibližovat, obzvlášť pokud znáte ostatní Ládíkovy cestopisy. Knížku jsem ještě nečetla, ale tak nějak historicky tuším, že bude zase úplně skvělá! ;) Knížku koupíte v každém dobrém knihkupectví.

Ostatní

Máte rádi přírodu? A chcete jí kousek doma nebo pro kámošku, babičku či tchýni? Tak koukněte na web holek Verunky a Nikol alias Kvítka v bytě anebo na jejich stejnojmennou knížku (nejlíp seženete u holek na eshopu viz odkaz), kde se dozvíte všechno všecičko o pokojovkách, pěstování a sázení kvítek i klíčení ze semínek a pecek. Jestli je nějaká „kuchařka“ o rostlinkách v domácím prostředí užitečná a opravdu precizně psaná, plná praktických informací, pak je to tahle!

View this post on Instagram

Pamatujete si, jak dřív v sobotu chodilo Rande se Slávkem Bourou a Markétou Majerovou? Vždycky po Esu. A Markéta Majerová pak vydala knížku svých účesů, kde jste se hlavně dobře naučili používat krepatící kulmu. Její knížka se jmenovala Markeťáky. Ta naše se jmenuje Kvítka v bytě. A je stejně cool a zásadní pro všechny, co chtějí mít život v pěkně srovnanej a s kvalitním přírůstkem. Tu naši najdete na eshopu a tu Markétinu snad v brzké budoucnosti u nás v ateliéru k prohlížení! . . . . . . . #kvitka #kvitkavbyte #kvitkavbrne #indoorplants #houseplants #propagation #plant #plants #planting #plantlove #plantlover #growing #greenery #blog #urbanjungle #jungle #urbanjunglebloggers #urbanexploration #brno #brnomycity #slowplant #keraatelier #clay #handmade #book #bookauthor #booklife

A post shared by Kvítka v bytě (@kvitka_v_byte_) on

Zajímáte se o přírodní kosmetiku a baví vás si hrát? :) Máte kolem podobně naladěné duše, kterým by knížka plná receptů na domácí výrobu kosmetiky udělala radost, pak se vám určitě bude hodit Krásná kuchařka z nakladatelství Došel karamel od autorek Žanety Maškové a Lucie Pospíšilové. 

Barevná typologie na míru

Tohle je Hanička Haulišová, moje neskutečně šikovná švagrová. A tak vám ji chci doporučit, pokud se zajímáte o lifestyle a módu a chcete vědět, který bravy, jejich odstíny, typy střihů a všechno, co k oblékání a vašemu osobnímu stylu patří… se k vám hodí.

Barevnou typologií u Hani jsem si sama prošla, a jak já na tu módu obecně asi moc nejsem, tak mě celá konzultace naprosto ohromila a dost mě to obohatilo! Odnesla jsem si kromě nově otevřenýho obzoru, kterej mě totálně nadchnul spoustu dobrých rad a poznatků i svůj osobní barevný vzorník, kterej na mě teda fakt sedí „jako prdel na hrnec“.

A tak jestli se chcete o sobě víc, zkontaktujte Haničku a domluvte se na schůzce, a vůbec, myslím, že tohle může být taky naprosto úžasný typ na Vánoční dárek!

Nejkrásnější sportovní oblečení pro holky!

MILUJU norskou dívčí sportovní značku Kari Traa, kterou založila asi nejznámější norská akrobatická lyžařka (a čtyřnásobná mistryně světa) téhož jména. A protože v jejím oblečení sportuju už několik let (za svý), a letos si toho v Kari Traa asi nějak všimli, :) přišli s nabídkou ambasadortsví Kari Traa pro Českou republiku, se kterou jsem nadšeně souhlasila! A díky tomu vám od teď můžu poskytnout 15% slevu na její oblečení při zadání slevového promokódu: ZASADNEZDRAVE15.

Využijte slevový promokód: ZASADNEZDRAVE15 (v košíku) s 15% slevou na veškeré oblečení, boty, doplňky… na webu www.forgirlsbygirls.cz! Slevový kód platí neomezeně.

View this post on Instagram

#jogasjajou Jdete do toho zas se mnou?? Touhle dnešní Jájasanou bych vás ráda vyzvala (a pozvala) na další jogovou výzvu, která začne už zítra a potvá do konce listopadu.? Od 1.11.-30.11. tak společně (virtuálně) můžeme zase sdílet naše jógový nadšení a cvičení nejen skrze Stories!??‍♂️???‍♀️A protože #milujukaritraa, mám pro vás opět ve spolupráci s #norskamoda a @forgirlsbygirls_cz soutěž o báječný a krásný ceny z nový kolekce Kari, který vám hned zítra ukážu.??? Tak doufám, že se těšíte! Promasírujte si a protáhněte svaly, zítra začínáme!?Článek s pravidlama najdete na webu: www.zasadnezdrave.cz.? #uzjetadyzas #neadolf #alejaja #jogasjajou #zasadnezdrave?

A post shared by Jája ? (@zasadnezdrave) on

Přírodní kosmetika

Protože mám atopickou pokožku, od jistý doby si dost zakládám na přírodní kosmetice. A tak jsem kdysi narazila na Karolku. A zamilovala se. Karolina Leitnerová alias Mydlinka Karolinka z Čarovnýho mlýna je neuvěřitelnej člověk renesančního charakteru. Na co tahle holka sáhne, to jí jde! Cídí a restauruje starý nábytky, omítá a štukuje, neskutečně vaří a snad ještě líp peče, a pak má obrovskou starobylou laboratoř, kde čaruje a vyrábí přírodní mýdla, krémy na tělo i pleť pro děti i dospělý, pevný šampony pro lidi i zvířátka a vlastně cokoliv, co vás napadne by vám podle mě namíchala. Alespoň já si u ní nechávám dělat kosmetiku na míru… Pokud máte doma ekzematika a sháníte nějakou zdravou přírodní inspiraci na dárek, tohle jsou moje nejoblíbenější Karolininy produkty:

A navíc! Karolinka mi pro vás vygenerovala slevu 11% na slevový kód: ZZ11 na všechny produkty na jejím webu: carovnymlyn.cz.

Darujte Nocleženku!

Chcete darovat dárek, který udělá radost i někomu dalšímu? :) Já každej rok, jakmile se teploty blíží nule pořizuju Nocleženky od Armády spásy. Jde o projekt, který pomáhá lidem bez domova tak, že jim díky 100 Kč příspěvku/os bude poskytnutý nocleh na jednu noc, polévka s pečivem a teplým nápojem, nabídnuta zdravotní pomoc atd. Můžete koupit jednu, ale klidně deset a víc

„Nemůžeme pomoci každému, ale každý může pomoci někomu.“ Nocleženka od Armády spásy.

Jedlé dárky

Dárky, který snad nikdy neurazí jsou ty, který se dají vypít anebo sníst. Souhlasíte? Potěšíte jima gurmána i maminku nebo manžela.

View this post on Instagram

VÁNOCE S JÁJOU Ode dneška 9.11. do 30.11. včetně mám pro vás slevu 20% při zadání kódu: ZASADNEZDRAVE20 do políčka "slevový kupón" v košíku na webu: www.naturalmallorca.cz.???? Sleva se vztahuje na veškerý sortiment, takže na solný květ a panenskou mořskou sůl od @naturalmallorca a organické olivové oleje @azada_oleje s příchutí i bez. MILUJU tyhle dvě značky!❤️ Solnej květ používám už několik let a nedám na něj dopustit. Procházela jsem se vloni po mallorskejch salinách v oblasti Es Trenc, kde jsem si květ zkusila i sbírat. A celej příběh týhle úžasný suroviny se mi neskutečně vryl do srdce…? Dneska se už tak málo vidí práce skutečnejch lidí na místo strojový neosobní výroby, omezená produkce, která vychází z přirozenejch zákonů přírody, co se kvůli byznysu a výdělku netlačej do extrému, kdy dochází často ke "znásilňování" suroviny za každou cenu a drancování okolí. Solnej květ z Mallorky je jedinečná mořská sůl, která se při ideálních klimatických podmínkách, co nastávají jen ve velmi omezeným letním období, utváří na hladině salinových jezírek v chráněný krajinný oblasti na jihu ostrova.??? Má specifickou strukturu a hlavně vlastnosti, díky kterým stačí soli použít mnohem míň, než jsme zvyklí, a přitom dochutí a pozvedne každý jídlo do nejvyšších gastronomických sfér.?Divím se, že ji pořád u nás tak málo (šéf)kuchařů zná, tak buďte napřed, jako v michelinským Španělsku.??‍?? Používá se k závěrečnýmu dochucování (ne k solení např. vody na brambory), je výjimečná a slavnostní a přesto ji využijete v kuchyni každej den! Není nejlevnější, a tak si myslím, že sleva by se vám vážně mohla hodit! Je to navíc jeden z těch možnejch dárků na Vánoce, kterým každýho kulinárního nadšence potěšíte i třeba (do)vzděláte.? #vanocesjajou #naturalmallorca #zasadnezdrave?

A post shared by Jája ? (@zasadnezdrave) on

Z jedlých dárků, respektive mých receptů na jedlé dárky určitě můžete čerpat tuhle:

Zážitky

Jsou strašně vděčný dárky. A my si je třeba s Jarouškem nadělujeme po celej rok. Cestujem a podnikáme výlety, a o Vánocích jsme hlavně spolu. Pokud i vy považujete zážitky za skvělej nápad na dárek, tuhle jsou tipy, co mě letos pro vás napadly!

Tour de bar a kurz míchání drinků (18+!)

Můj kamarád George Němec, jeden z nejlepších barmanů na světě, který procestoval skoro celou zeměkouli a posbíral ceny v soutěžích v Asii i Austrálii, kde nějakou dobu žil i si vybudoval jméno, spustil naprosto originální a neotřelý služby, který můžete využít jako fantastický dárek nejen k Vánocům pro všechny zletilý a zvídavý!

  • Tour de bar – vyražte s Jirkou v komorním uskupení (max. 6 osob) na soukromou exkurzi do nejvyhlášenějších českých barů a ochutnejte to nejlepší z jejich nabídky. Dostanete se do podniků, který už dneska není tak snadný navštívit, protože jsou většinou obsazený i na několik týdnů dopředu…
  • Cocktail class – stejně tak jako jsou oblíbený kurzy vaření, připravil Jirka naprosto originální koncept kurzů zaměřených na míchání drinků! Koukněte na program a menu (pro max. 8 osob).

View this post on Instagram

T O U R D E B A R je druhým dítětem z mojí koktejlové dílny, které právě prochází zkušebním provozem. V plné polní bude nastartováno od prvního září. ? Myšlenka Tour De Bar mě napadla někdy v roce 2014 po mém patnáctiletém koktejlovém promíchávání se světem a po návratu z Číny. Už v Šanghaji sem sledoval Zuzanku s Honzou z @tasteofprague a jejich přístup k “ochutnávání Prahy” mi byl hodně blízký. Mojí myšlenku jsem tehdá nechal odpočívat, ale teď je čas ukázat nejen světu, ale i našinci krásy koktejlových barů (zatím Prahy) tak trošku jinak. ? Už 24 let krájím citrony po různých koutech světa a teď bych tě rád seznámil se zákulisím těch nejlepších koktejlových barů Prahy. ? • max. skupinka 6 hostů • návštěva 4 špičkových barů v Praze • 8 degustačních porcí signaturních drinků se zahrnutím lokální ingredience • něco na zub • seznámení s barovými osobnostmi a jejich zákulisím • budu tvým osobním průvodcem historií i současností koktejlové kultury ? Zbytek informací v DM nebo přes georgesbar@hotmail.com. Na webu ještě makám! ? Tak co, probudíš v sobě odborníka na koktejl? . @georgenemec #tourdebar . #tourdebarprague. #cocktailclass #koktejlosveta . #drinkstyling . #cocktailculture #czechcocktails . #koktejl . #visitprague #stayinprague #praguestagram #praguestay #visitcz #aroundprague @we_love_prague #weloveprague #milujemeprahu #cocktailblogger #barlife #homebar #barmanemvkuchyni

A post shared by G E O R G E N E M E C (@georgenemec) on

Kurzy vaření

Už jste si někteří všimli, že mi z webu zmizela nabídka kurzů vaření. A asi vám dlužím malé vysvětlení. Dávám si teď malou pauzu, a tak bohužel nové termíny pár měsíců nebudou… Ale protože mi píšete o rady, sepsala jsem pro vás článek o tom, jak si vybrat dobrý kurz vaření, tak na něj koukněte, pokud takový dárek chcete k Vánocům věnovat anebo ho toužíte sami dostat pod stromeček. :) Pomůže vám se v nabídce kurzů vaření orientovat. A já vám slibuju, že jakmile budu připravená na další jízdu, dám vám vědět, ať už budete mít zájem o kurzy vaření soukromýho charakteru anebo ty v komorních skupinkách.

View this post on Instagram

Na jaře jsme si s Janičkou @kytkykjidlu Vlkovou řekly, že spolu prostě musíme už něco vymyslet. Seděly jsme nad Bún cá v Sapě, když vznikla myšlenka na #kvetinovekulinarium – kurz vaření zaměřenej na jedlý květy a bylinky v kuchyni, kterej bude zároveň zahrnovat sběr a poznávání jedlýho býlí v terénu.??‍???? Janička je totiž jediná česká kytkožroutka (koukněte na její úžasný květinový kuchařky!), která má všechny kytky, co se dají spást (a nejen ty) v malíku!? A tak jsme si to fakt vymazlily podle našich představ a uspořádaly jednodenní kulinářskou “zahradní slavnost”. Na menu jsme měly: tenhle úžasnej salát s netřeskem a třeba květy fuchsie s tahini zálivkou a sezamovými semínky.? Nesmažený závitky se dvěma dipy, plný kytiček, pražený oříškový směsi, bylinek a zeleniny.? Báječný blízkovýchodní závitky z lichořeřišnice plněný hovězím masem a rejží, restovanýma mandlema, voňavým kořením, zalitý rajčatovou omáčkou.???A nejkrásnější roládu s růžovým cukrem z růží rosa rugosa na světě!? Byl to TAK krásnej den, že na něj budu fakticky dlouho vzpomínat. Moc děkuju holkám, který se na kurz přihlásily i vám všem, co vás to tak zaujalo, moc nás vaše milý reakce a ohlasy potěšily!?? Ptáte se na další termíny a moc rády bychom vám vyšly vstříc, ale já teď budu chvíli pryč a napodzim už tyhle kvítka nebudou, tak třeba někdy příště!? Anebo vyražte ještě do konce prázdnin na některej ze seminářů s Janičkou (www.kytkykjidlu.cz)! Moc vám děkujeme, milujem naši práci a jsme šťastný, že ji můžeme dělat a mít z toho radost spolu s váma.❤️ Tady pár střípků z toho překrásnýho dne. Děkuju taky Tobě, Janinko, že jsi, a jsi tak skvělá!??? PS: věděli jste, že na uchování maximálně svěžích jedlých květů je zdaleka nejlepčí vlhký hedvabí? Zkuste to příště místo navlhčený mokrý (papírový) utěrky.? Krásnej víkend a opatrujte se mi tady!? #kytkykjidlu #zeremprirodu #zasadnezdrave

A post shared by Jája ? (@zasadnezdrave) on

Moc ráda vám ale doporučím kurzy třeba úžasné Janičky „Vlči“ Vlkové, první české kytkožroutky. :) Pokud se zajímáte o jedlé květy, bylinky a býlí, její workshopy si zamilujete stejně jako já!

Masáže

Tip asi spíš pro pány, svým drahým polovičkám. Nevím jak vy a hlavně vaše partnerky, ale já zbožňuju masáže a jakýkoliv hejčkání! Za doma vyrobenou poukázku na šimrání po zádech a masáž chodidel bych prakticky vraždila. :D Pokud vás ale taková romanťárna neba, pořiďte svojí milý/milýmu poukázku na masáž!

Do Štědrého dne včetně na webu: www.mystic-temple.cz můžete koupit vánoční poukázky na masáže s 20% slevou.

Já léta chodím (i když bych si zasloužila určitou pravidelnost, kterou prostě nějak ne a ne stíhat) do Mystic Temple a nemůžu si to tam vynachválit. Speciálně ayurvédskou Thaila Vimardana masáž anebo thajskou Queen’s Park absolutně miluju!

Předplatné reportéra do každé rodiny!

Předplatný oblíbenýho časopisu může být náhodou parádní dárek! A my už teda roky jedeme v Reportérovi. Jsou tam skvělý a zajímavý reportáže, báječný – asi moje vůbec nejoblíbenější – rozhovory, který dělá Tomáš Poláček, a prostě je to časák, kterej byste měli znát a číst. :)

Doplňky nejen do kuchyně

Na úplný závěr tu mám pro vás inspiraci na místa, kam pro oku lahodící/užitečný předměty nejen do domácnosti. Odkazy na moje oblíbený (internetový) obchody, kde vždycky něco užitečnýho anebo estetickýho pořídíte buďto napřímo anebo dárkovou poukázkou:

  • Kitchenetteshop.cz – pro nejkrásnější formy na bábovku, lněné prosírání, příbory, knížky, koření a přírodní esence…
  • Manzelevkuchyni.cz – jedlé dárky, ručně sbírané čaje, zdravotní sklo (vázičky, dávkovače na mýdlo/jar)…
  • Cukrfree.cz – netoxickou/přírodní kosmetiku, knížky, jedlé dárky, doplňky stravy…
  • Traminal.cz – mixéry, odšťavňovače, roboty… bez čeho se já v kuchyni neobejdu…

Při zadání kódu: JAJA10 v košíku na webu: www.traminal.cz získáte 10% slevu na moje nejoblíbenější kuchyňské pomocníky! Sleva platí neomezeně.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Vietnam s Jájou - od 6. do 16. března 2019 Do Vietnamu!
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!