Online kurz vaření #10: Karamelizovaný kapr Ca kho to
Online kurz vaření #10: Karamelizovaný kapr Ca kho to
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Online kurzy vaření  

Online kurz vaření #10: Karamelizovaný kapr Ca kho to

číst dál

Pojďte si spolu se mnou připravit báječnou alternativu třeba štědrovečerní večeře – karamelizovaného kapra! Zvu vás ke sledování dalšího online kurzu vaření, kde si tentokrát povíme všechno o karamelizované rybě Cá kho tộ. Pročtěte si článek, nakupte suroviny podle nákupního seznamu, připravte si „mise en place“ a vytiskněte přiložený recept v pdf. na konci článku. A pak už se jen připojte v sobotu 18. prosince v 10:00 k live streamu na mém Instagramu: @zasadnezdrave.

Tentokrát vás zasvětím do přípravy mojí oblíbené karamelizované ryby – kapra, na limetových listech a chilli Cá kho tộ. Na tomhle receptu miluju, jak neskutečně rychlá je jeho příprava a výsledek, který každého ohromí. Ne nadarmo byl vždycky na konci mých kurzů vaření největší highlight. Nikdo od něj nečekal nic, a ve finále byl největším překvapením!

Jde o kombinaci jednoduchého karamelu, kokosové vody, zázvoru, chilli a limetových listů… a tak. S krémovou omáčkou na závěr a s voňavou jasmínovou rýží se sezamem.

Všechno si zas povíme, ukážeme a vysvětlíme! Těším se na vás v 10:00 na mém Instagramu na live streamu!

Online kurz vaření pro vás mohl vzniknout díky mému milému partnerství se značkou Siemens.

Nákupní seznam

Asijské suroviny nejlépe seženete ve vietnamské tržnici v Libuši-Písnici Sapa, v ulici Francouzská 66 v Thai’s Asian shop… (v Praze), v tržnici Vinamo (v Brně – na Olomoucké), nebo v menších asijských potravinách po celé republice. Na kurzech vaření jsem si díky mnoha z vás potvrdila, že i na malém městě/vesnici se dá s Vietnamci ve večerce domluvit a speciální suroviny si u nich objednat.

Některé bylinky a další asijské suroviny seženete např. i v Makru anebo na Rohlíku.

Snad jsem na nic nezapomněla. Tak 18. prosince v 10:00 na live streamu u mě na Instagramu @zasadnezdrave u plotny ahóóój!

Seznam surovin na Cá kho tộ

  • 4 kapří podkovy (nebo filety bílé ryby)
  • sůl a pepř
  • 2-3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3 šalotky
  • 1 kus zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • rybí omáčka
  • kokosová voda
  • 1-2 chilli papričky ptačí oko
  • 1 hrst limetových listů (mražených/sušených)
  • 100 ml kokosového mléka

Mise en place

Abychom si všechno stihli během hodiny a půl říct i uvařit, musíme si některé suroviny a postupy nachystat dopředu.

Takže v sobotu 18.12. v 10:00 mějte přípravu před vařením nachystanou, prosím, takhle:

Příprava surovin na Cá kho tộ

  • telefon/iPad/počítač apod. mějte někde, kde se na něj budete moct v pohodě dívat a zároveň u něj půjde i vařit – pokud budete jen koukat a vařit se vám nechce, klidně se zas natáhněte, nejvíc vás prej minule koukalo stejně z postele. ;)
  • kapří podkovy omyjte studenou vodou a osušte papírovou utěrkou, nechte je na talíři v lednici
  • nasekejte šalotku na kostičky, zázvor i česnek nadrobno
  • mějte po ruce cukr, olej i kokosovou vodu a kokosové mléko
  • nasekané chilli papričky nechte v mističce bokem, stejně tak limetové listy
  • rýži uvařte předem v rýžovaru/v rendlíku, dochutíme ji společně, i si povíme, jak ji příště uvařit třeba ještě o chlup lépe ;)

Na vaření online pak budete potřebovat mít ještě k ruce

  • papírové utěrky/ ubrousky a látkovou utěrku na ruce
  • zástěru na vaření
  • prkénko na krájení
  • ostrý nůž na zeleninu
  • dostatečně velkou hlubší pánev/kastrol
  • kuchařskou stěrku/vařečku
  • velký talíř na vařenou rybu
  • polévkové lžíce
  • čajové lžičky
  • odměrku s mírou po 50 ml
  • talíře na jídlo
  • hůlky na konzumaci/příbory
  • vytištěné recepty viz níž

A kdo dočetl až sem, vysloužil si recept.

Recept na Ca kho to pdf.

Prosím k vaření si ho vytiskněte, ať máte po ruce gramáže, já vařím intuitivně a pamatuju si spíš poměry. Váhy moc ne. :))

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Kurzy vaření Přidejte se

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Vietnam s Jájou - od 6. do 16. března 2019 Do Vietnamu!
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!