No co vám budu povídat, moje kunsthistorická duše se v těchhle prostorách a s tímhle menu prostě bez ostychu dojala. Myslím, že pochopíte proč.
Ale hezky pěkně od začátku. S Markem se znám z projektu Food Revolution Day, kdy každej rok vaříme společně s kuchaři i nekuchaři a všemožnými umělci pro děti. V úterý jsme sice měli s Gastrokroužkem fotit další kapitolu do naší kuchařky, jenže nám vypadly prostory, a tak jsme využili společnýho volna a přijali pozvání právě do Augustine Restaurant kousek od Malostranskýho náměstí.
Pokud milujete skvělý jídlo, příběhy a nádhernou architekturu (tak jako já), tak si na tohle místo určitě vzpomeňte! Já tam rozhodně zase někdy vyrazím. A i ve dne na oběd, už jenom proto, abych si doplnila galerii o fotku nádherný zahrady, kterou jsme si po večeři v noci už nestihli užít.
O restauraci, baru i pivnici
Nicméně, měli jsme ten večer báječnýho průvodce, samotnýho pana šéfkuchaře, kterej nás provedl nejenom svojí krásnou a rozsáhlou kuchyní (kdo sledoval moje Stories, tak už všechno viděl), ale taky celým pohádkovým komplexem nejenom bývalýho augustiniánskýho kláštera sv. Tomáše ze 13. století.
Samotnou restauraci najdete hned na jeho nádvoří, a tak se v létě můžete usadit i venku s výhledem do zahrady, kterou příště musím víc prozkoumat, už jenom kvůli těm slunečním hodinám. A pak si taky zajdu do baru na drink (!), kterým jsme jenom procházeli. Ale představte si, že je z bývalýho klášterního refektáře (jídelny) a má nádhernej strop a interiér vymazlenej do posledního detailu. Celou prohlídku jsme zakončili v pivnici sv. Tomáše, která je v podzemní grottě (uměle vytvořený jeskyni typický pro období renesance a baroka) s původníma stalaktitama a stalagnátama ze 17. století a terakotovou podlahou. No, prostě dokonalost!
Monastery degustation menu
K večeři jsme si vybrali čtyřchodový degustační menu, který bylo prostě výborný.
Pečivo a amuse-bouche
Předkrm
Fantastický rillette z králíka s karamelem ze slunečnicových semínek byl úplně boží!
Polévka
Tak ta mě dostala asi nejvíc. Krémová rajčatová polévka – ale bílá! Byla skvělá, navíc s ginem a okurkou… Fantazie.
Hlavní chod
A zároveň „signature dish“ Augustine Prague z přeštíka. Moc dobrý.
Dezert
Místo mrkvovýho dortíku jsme dostali exotický mousse. Na dortík se ještě vrátím! :) Ale pěna byla supr.
V karafách jsme dostali vodu skvěle ochucenou čerstvýma citrusama a víno jsme pili z valtickýho Vinařství pod zámkem: bílé – Ryzlink vlašský 2015 (pozdní sběr), červené – Merlot 2012 (pozdní sběr).
Ještě jednou díky, Marku, za pozvání, bylo to naprosto fantastický!
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...