Vietnamskou kuchyni považuju za jednu z nejzdravějších na světě. Její kouzlo tkví nejenom v použití jihoasijských, v mnoha ohledech lehčích, surovin, ale především v konzumaci vhodně zvolených kombinací čerstvých bylinek a koření, které usnadňují trávení.
Během svojí cesty napříč Vietnamem jsem si mimo jiné psala i poznámky, ze kterých jsem se rozhodla poskládat článek. Najdete tu seznam zajímavostí, dobrých rad, mých bizarních nebo naopak veselých postřehů, za celou dobu putování, které taky utvářely můj obrázek o týhle neskutečně pozoruhodný zemi.
Vietnam je pozoruhodná, kouzelná země plná překvapení i jistot. Projela jsem jí od severozápadní provincie Lào Cai, kde leží asi nejznámější severovietnamské městečko Sa Pa – po kterém je pojmenovaná pražská vietnamská tržnice Sapa – po jižní provincie Cần Thơ a Vĩnh Long v Deltě Mekongu.