Rychlá omeleta s hlívou a kapary
Do 15 minut   Hlavní jídla  

Rychlá omeleta s hlívou a kapary

číst dál

Hodí se pro

Neobsahuje

1 omeleta
5 minut příprava + 10 minut postup
Jendoduchý Jendoduchý

Skvělá večeře za 15 minut? No problem. Stačí vám k ní vajíčka, hlíva, kapari a kvalitní kečup. Nejsem z těch, kteří koukají na kečup skrz prsty, obzvášť, když je domácí. Jako třeba tenhle, od mojí babičky Evičky.

Omeleta s hlívou, hráškem a kapary

Výhodou téhle večeře je ale také to, že nemusíte vůbec použít samostatnou sůl. Jakto? Protože restovaná hlíva má přirozenou chuť umami podobně, jako houby shiitake. A to díky obsahu kyseliny glutamové (pozor, neplést s chemicky extrahovaným MSG glutamátem sodným!). Naše smysly tuhle pátou chuť milují, protože jsme na ni zvyklí už od miminka (obsahuje ji mateřské mléko).

Omeleta s hlívou, hráškem a kapary

Hlíva je tak dostatečně voňavá a chutná, navíc v kombinaci s naloženým hráškem, výraznými kapary a kečupem, je dochucená a slaná tak akorát.

PS: Jestli chcete na talíř takhle efektivně cákat, dejte si ho do vany. Ušetří vám to spoustu času s úklidem a navíc se budete moct pořádně rozmáchnout. ;))

Suroviny:

  • 80 g hlívy ústřičné
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 2 šťastná vejce
  • 3 lžíce sterilovaného hrášku (Alnatura)
  • 5 ks velkých kapary
  • 2 lžíce (domácího) kečupu
  • pepř

Postup:

1. Rozehřejte si pánev s přepuštěným máslem.

2. Hlívu nakrájejte na malé kousky a na másle ji dobře orestujte (5 minut) na mírném ohni.

3. Rozklepněte vejce a dobře je v misce rozkvedlejte.

4. Opečenou hlívu zalijte rozkvedlaným vejcem a přidejte okapaný sterilovaný hrášek.

TIP: Vyhýbám se sterilované zelenině v konzervách, proto mám nejradši hrášek ve skle od Alnatury nebo ho kupuju v CountryLife BIO.

5. Po 5ti minutách zakryjte pánvičku a počkejte, dokud nebude omeleta zvrchu zatáhnutá (cca 3 min).

6. Servírujte s rozkrojenými kapary, zastříknuté kečupem.

Omeleta s hlívou, hráškem a kapary

Přijďte na můj kurz vaření!

Komentáře Každý komentář mě potěší!

Pusto a prázdno.
Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Novinky přímo do mailu Nechte mi tu e-mailovou adresu

Poslat
ZÁSADNĚ ZDRAVĚ – Jana Králiková (Černá)

O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu.

A taky o životním stylu, který vás bude bavit.