Raw cheesecake z avokáda a granátového jablka
Dezerty  

Raw cheesecake z avokáda a granátového jablka

číst dál
12-16 porcí
10 minut příprava + 200 minut postup
Středně obtížný Středně obtížný

Umíte si představit avokádo na sladko? Já do nedávna taky ne. Jenže pak jsem chtěla vloni na Vánoce připravit něco skutečně speciálního, a tak vzniknul tenhle „Vánoční“ avokádový cheesecake. No a navíc jsem letos ve Vietnamu zjistila, že oni už tuhle „Ameriku“ taky dávno objevili. Strašně rádi mixujou avokádo se salkem. Ale to je na mě teda už silný kafe. :D

Raw cheesecake z avokáda a granátového jablka

Jako u každého nepečeného vitariánského (raw) dezertu se můžete spolehnout na jeho jednoduchost a rychlost výroby. Pokud máte navíc vysokorychlostní mixér (já používám Vitamix), budete mít recept hotový doslova v cukuletu.

Na korpus:

  • 230 g mandlí
  • 10 datlí bez pecky
  • 2 hrsti strouhaného kokosu
  • 2 lžíce kokosového oleje

Na náplň:

Na ozdobu:

  • 2 granátová jablka
  • 2 hrsti strouhaného kokosu
  • 1 hrst nesolených pistáciových oříšků
  • javorový sirup

Příprava:

1. Vymačkejte si šťávu z citrónu.

2. Pokud nemáte tekutý kokosový olej, rozehřejte si ho v teplejší vodní lázni (do max. teploty 48°C, chcete-li zachovat vitariánské zásady).

Postup:

1. K mandlím s datlemi přisypte kokos a s kokosovým olejem dobře rozmixujte v robotu. Tak vytvoříte těsto na korpus.

2. Formy (o průměru 26 a 20 cm) vyložte potravinovou folií, natlačte do ní ořechovou hmotu a dejte vychladit do lednice. Půjde vám pak dort z formy lépe vyndat.

3. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem vyškrábněte zrníčka jako můžete vidět na videu.

4. Avokáda rozkrojte a vyndejte jim pecku, pokud si nejste jisti, jak na to, koukněte sem.

5. Lžičkou vydlabejte avokáda do mixéru a spolu s kokosovým máslem i mlékem, citronovou šťávou, zrníčky z vanilky, kokosového tuku všechno rozmixujte do hladka. Mixujte dle potřeby na etapy, pokud se vám všechny ingredience na ráz do mixéru nevejdou!

6. Rozdělejte si granátová jablka a nachystejte zrníčka.

7. Vyndejte korpusy z lednice, jejich povrch zasypte pár zrníčky jablka a vlijte na ně vrstvu světle zeleného krému. Sklepejte a posypte ji znovu částí zrníček, ať je jich dort plný i uvnitř.

8. Poslední vrstvu krému nedbale uhlaďte a dejte vychladit alespoň na 3 hodiny.

9. Pak dorty vyndejte z lednice, vyjměte z formy, menší patro „usaďte“ na větší, dozdobte zbytkem zrníček granátového jablka, strouhaným kokosem, javorovým sirupem a pistáciovými oříšky.

Přijďte na můj kurz vaření!

Komentáře Každý komentář mě potěší!

Pusto a prázdno.
Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Novinky přímo do mailu Nechte mi tu e-mailovou adresu

Poslat
ZÁSADNĚ ZDRAVĚ – Jana Králiková (Černá)

O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu.

A taky o životním stylu, který vás bude bavit.