Maččanánová zmrzlina
Dezerty   Do 15 minut  

Maččanánová zmrzlina

číst dál
4 porce
12 hodin příprava + 5 minut postup
Jendoduchý Jendoduchý

Banán, mačča a kokosové mléko. Kromě pistáciových oříšků, malin a lučního kvítí je to to jediný, co budete na tenhle můj primitivní letní pohár potřebovat. Jo, a pak ještě krapet trpělivosti s mixérem, pokud ovšem nemáte třeba Vitamix, díky kterýmu budete mít zmrzlinu hotovou za tři minuty.

Popravdě, mačča – jakože „matcha“ – ten zelený práškový japonský zázrak, vypadá napsaná česky příšerně. No že jo?! Ale já chtěla udělat radost svojí korektorce, která by mi ten název – jakmile by jí recept přistál pod rukama – určitě hned opravila, viď, Hani? Ta holka je prostě děsně přísná… A skvělá! ;)

A vůbec, tenhle recept tu měl být už asi tak před měsícem, ale to bych nebyla já, kdybych neodjela na chalupu sice s banánama, ale bez mačči. Měl to být totiž taky takový rychlý letní dárek k narozeninám Momoichi Coffetearia モモイチ喫茶店, která v červnu oslavila jeden rok, a i když jsem teda dneska už ve skluzu jako blázen, tímto bych chtěla jedný ze svých oblíbených kaváren popřát všechno nejlepší. Ať tam můžu na ty vaše skvělý závitky a kafečaj chodit až do aleluja! Jo? Tak jo! :)

PS: Na druhou stranu, teď v sobotu prošel pohár zatěžkávací zkouškou – dětskýma mlsnýma jazýčkama, který jsou dost nekompromisní. A maččanánovka je asi fakt dost dobrá, protože „žabičkovou“ zmrzku měli ti raubíři až za ušima. A že jich u nás bylo! Čtyři ještě hluboko pod zákonem a osm… docela nedááávno a skoro čerstvě plnoletých. :P

PPS: Ještě mám zálusk na maččananasovou limošku, protože… PANEBOŽE, to je taky děsně dobrýýý! A pak udělám mačča cheesecake s růžema a… Už jsem vám řekla, že mačču miluju?

PPPS: A znáte tenhle fór?

Host: „Pane vrchní, dal bych si mačča frappuccino a grahamové lupínky s okurkovým dipem!“
Vrchní: „Hmm. A mladej… bylo ti už osmnáct?“
Host: „Ano, bylo. Chcete občanku?“
Vrchní: „Tak si dej pivo a neser.“

Suroviny:

Příprava:

Oloupejte banány a nakrájejte je na kolečka, která dejte zamrazit na alespoň 12 hodin (přes noc). Banán vcelku se vám bude hůř mixovat.

TIP: Rozprostřete kolečka banánů na větší plochu a dejte je od sebe, nám se s Maxem v pytlíčku (logicky) slepily, a bylo tím pádem dost jedno, že jsme si dali tu práci s jejich nakrájením. No, znáte to. I mistr tesař, že…

 

Postup:

1. Dejte zmražená kolečka banánů do mixéru, zalijte je kokosovým mlékem a všechno umixujte do hladka.

2. Přidejte prášek mačča a ještě trochu promixujte, ať máte zmrzlinu krásně zelenou.

3. Pokud máte směs tekutější, než byste chtěli, přendejte obsah do uzavíratelné misky a na chvíli ji ještě zamrazte, podle potřeby.

TIP: Když chci, aby mi zmrzlina dobře držela a šly dělat kopečky, tak ji ještě na dvě hodiny zmrazím a každou půlhodinu ji v misce promíchám a uhladím lžící.

4. Nandejte si do misky pár maččanánových kopečků, zasypte je drcenými oříšky, přidejte pár malin a dozdobte jedlými květy.

Přijďte na můj kurz vaření!

Komentáře Každý komentář mě potěší!

Pusto a prázdno.
Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Novinky přímo do mailu Nechte mi tu e-mailovou adresu

Poslat
ZÁSADNĚ ZDRAVĚ – Jana Králiková (Černá)

O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu.

A taky o životním stylu, který vás bude bavit.