Desetiminutové caprese s červenou řepou a pistáciemi
Do 15 minut   Hlavní jídla   Předkrmy  

Desetiminutové caprese s červenou řepou a pistáciemi

číst dál

Hodí se pro

Neobsahuje

2 porce
5 minut příprava + 5 minut postup
Jendoduchý Jendoduchý

Caprese s rajčaty a bazalkou si nechte na léto. A na podzim a v zimě vyzkoušejte tuhle moji obměnu s červenou řepou, oříšky a s mátou. Myslím, že by vás mohla taky bavit.

caprese s červenou řepou a pistáciemi

Baví mě kombinace sladké řepy s balzamikovou redukcí a svěží mátou. Pečené pistácie, piniová semínka a dýňový olej jsou takovou třešničkou na dortu.

Co se týče mozzarelly, pokud máte cestu, skočte si do Mozzarellartu (nebo si ji nechte poslat domů – Praha, Brno) a to si pak rovnou připlaťte za Burratu, neboli mozzarellu plněnou stracciatellou, krémovou smetanou s kousky mozzarelly. To je totiž naprostý „nebe v hubě“!

caprese s červenou řepou a pistáciemicaprese s červenou řepou a pistáciemi

A jestli máte občas cestu kolem Bistra proti proudu (Praha), zastavte se u Kako pro ten nejlepší dýňovej olej. Je z Rakouska od rodiny Schögl, a mohla bych ho jíst s chlebem jen tak, do skonání světa. Nejluxusnější olej ever to je! Fakt.

caprese s červenou řepou a pistáciemi

A jestli máte čas, řepu si klidně sami uvařte v osolené vodě s citrónem anebo ji upečte v alobalu v troubě. To vám ale potrvá pochopitelně déle než 10 minut. ;)

Suroviny:

  • 1 mozzarella
  • 1 bulva vařené červené řepy
  • 20 g piniových semínek
  • 20 g pistáciových oříšků
  • balzamiková redukce (Alnatura)
  • dýňový olej
  • pár lístků máty
  • sůl, pepř

Postup:

1. Opražte si na sucho pistácie a pinie na rozehřáté pánvi.

2. Mozzarellu a řepu nakrájejte na kolečka a vyskládejte je na střídačku na talíř.

caprese s červenou řepou a pistáciemi

3. Sýr s řepou zasypte mátou, drcenými oříšky a zakápněte olejem a balzamikovou redukcí. Osolte a opepřete.

caprese s červenou řepou a pistáciemi

caprese s červenou řepou a pistáciemi

Přijďte na můj kurz vaření!

Komentáře Každý komentář mě potěší!

Pusto a prázdno.
Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Novinky přímo do mailu Nechte mi tu e-mailovou adresu

Poslat
ZÁSADNĚ ZDRAVĚ – Jana Králiková (Černá)

O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu.

A taky o životním stylu, který vás bude bavit.