Kodaňská tržnice Torvehallerne
Gastrozážitky   Cestování  

Kodaňská tržnice Torvehallerne

číst dál

Původně dánský tržiště, který se docela nedávno rozrostlo o dvě haly plný stánků s jídlem z různých koutů severských zemí, ale i s mezinárodní kuchyní. Stavit se tu můžete na oběd, nám tu chutnalo moc.

Kromě barevnýho trhu s čerstvou zeleninou i ovocem – což bylo mimochodem jediný místo z Kodaně, kde jsem viděla ovozel bez obalu, bez plastu a igelitových sáčků… a to mě překvapilo (!), bývala bych tu totiž čekala na každým kroku zerowaste praktiky, který se tu v supermarketech teda asi vůbec nenosí – se tu skvěle najíte i napijete!

Po obou stranách tržiště jsou dvě velký haly plný stánků s jídlem. My jsme tu ochutnaly tradiční „dánský chlebáky“ smørrebrød a vyzkoušely vietnamskou kuchyni.

Smørrebrød

Wakame

Sriracha, mladý kokos, bánh mì, bao

Bao s hovězím v citronové trávě

Přijďte na můj kurz vaření!

Komentáře Každý komentář mě potěší!

Pusto a prázdno.
Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Novinky přímo do mailu Nechte mi tu e-mailovou adresu

Poslat
ZÁSADNĚ ZDRAVĚ – Jana Králiková (Černá)

O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu.

A taky o životním stylu, který vás bude bavit.